Les infraestructures ciclistes de Brusel·les

Brusel·les s’ha posat les piles en matèria d’infraestructures ciclistes i com acostuma a fer-se en aquests casos es fa a pinzellades, ja que molts dels nous carrils de la ciutat s’ha realitzat pintant els nous carrils damunt de l’asfalt. Tot hi així, no podem dir que sigui una política feta amb pinzell com les que es fan per les nostres terres quan venen les eleccions i no surten els números dels quilòmetres promesos. A Brusel·les hi ha zones d’aturada avançada, un nou sistema de bicicletes públiques i es permet la circulació de bicicletes en contra-direcció en els carrers d’un sol sentit. Tot plegat encara és molt recent i el nombre de ciclistes és discret. En contra hi ha la circulació caòtica en hora punta d’una gran capital europea, alguns carrer amb llambordes i la pluja, tot i així, hi juga a favor la gran cultura ciclista del cantó flamenc que poc tenen d’envejar d’Holanda i també d’alguna ciutat del cantó való.

Així doncs, ens trobem amb una ciutat amb una xarxa important de carrils bici, però on trobem pocs carrils segregats i on circulant-hi tens una certa sensació permanent d’inseguretat. Els carrers en general són amples i quan no ho són prou es pinten senyals de continuïtat de l’itinerari ciclista. També hi ha carrils bus-bici i potser la mesura més destacada és que es permet la circulació de bicicletes en contra-direcció en carrers de sentit únic. A la foto de nit de l’esquerra podeu veure un semàfor per a bicicletes en sentit contrari a la circulació de cotxes.

Font
Posted agost 18th, 2010 by Joan Lladó and filed in General

Tria del nom de la bicicleta pública de Palma: Un procés net?

Sembla que la instauració del “bicing” de Palma segueix caminant. I és que tenim la possibilitat de triar una de les quatre opcions:

  • bicipalma
  • palmabike
  • rodapalma
  • bicity

No sabem perquè aquests quatre noms, qui els ha triat?  El que si que sabem és que el segon ja està registrat com a domini. Una de dues, o bé proposen noms sense mirar abans si estan registrats, o bé tot això és una comèdia i ja han elegit el nom.

Ens agradaria no tenir sospites, però en qualsevol cas, si voleu votar aquí teniu l’enllaç.

Teniu fins el 10 de setembre!

Entrada publicada per Administrador

Posted agost 3rd, 2010 by Joan Lladó and filed in General
Tags:

El tráfico en las Avenidas se reduce hasta un 30 por ciento a causa del carril-bici

El tráfico se ha reducido hasta un 30 por ciento en las Avenidas tras la implantación del carril-bici. En concreto, esta disminución de los vehículos a motor se produjo en la avenida Comte de Sallent hacia la plaza de España, es decir, en el sentido de circulación por donde transcurre el carril para bicicletas. Durante los tres primeros meses de este año, por allí pasó una media de 17.567 automóviles mensuales, mientras que en los mismos tres meses de 2008 (cuando no existía el carril-bici) la afluencia media fue de 25.654. Bajó un 31,6 por ciento en dos años.
En el sentido opuesto, desde la avenida Comte de Sallent hacia es Fortí, el tráfico también se redujo, aunque mucho menos, ya que no hay carril-bici en esta calzada. En enero, febrero y marzo de 2008, circularon 49.621 vehículos de media mensual, mientras que este año la media descendió a 47.774, un 3,8 por ciento menos.
Otro punto de Palma donde la disminución ha sido destacada es la plaza de España en sentido la Costa del Gas, es decir, hacia el mar. Bajó un 23 por ciento, desde los 32.994 vehículos de 2008 a los 25.420 de este año.
En la calle Ausias March hay un descenso de un 17,4 por ciento, mientras que en la entrada al túnel de General Riera es de un 11 por ciento y en Pascual Ribot, de un 2,6 por ciento, según muestran los datos recabados por el consistorio a través de los cables o esferas de medición de la Intensidad Media Diaria (IMD).

“Buscan alternativas”

La directora general de Movilidad, María Luisa Gracia, considera las disminuciones muy positivas, pero matiza que “no significa que haya hasta un 30 por ciento menos de vehículos circulando por la ciudad, sino que intentan evitar el centro y buscan alternativas”. Algunas de las opciones de los conductores son la segunda ronda (paralela a las Avenidas) y la vía de cintura, aunque también optan por otros medios de transporte.
“Desde hace un par de años, el vehículo particular ha dejado de sumar, primero por el incremento del combustible y después por la crisis y las nuevas políticas de la administración pública tendentes a incentivar otro tipo de movilidad”, en palabras de Gracia.
De hecho, el uso del autobús ha aumentado, así como la utilización de las bicicletas, impulsada por el Ayuntamiento con los carriles y más plazas de aparcamiento. Las motos también han experimentado un incremento considerable, como atestigua la directora de Movilidad y se puede ver por la calle, por lo que su concejalía les ha destinado más plazas de parking.

 Font

Entrada publicada per pedalejant

Posted agost 1st, 2010 by pedalejant and filed in General