La Guàrdia Civil tornarà a patrullar en bici

La DGT valora la possibilitat de vigilar els avançaments amb agents camuflats
Guardia_civil_bicicleta

El que fa 60 anys era una imatge habitual, podria tornar a les nostres carreteres. Parlam d’agents de la Guàrdia Civil patrullant en bicicleta, però amb una petita diferència: en comptes de pedalar amb capa i tricorni, ho farien disfressats de ciclistes esportius per no cridar l’atenció dels conductors.

Aquesta possibilitat s’ha plantejat recentment a la DGT -a proposta de l’Associació de Ciclistes Professionals- donat l’elevadíssim nombre d’infraccions entre els automobilistes a l’hora d’avançar als ciclistes, i que des d’aquest col·lectiu s’està denunciant massivament gràcies a l’ús de videocàmeres per tal de defensar la seva pròpia vida.

Els escamots d’agents ‘de paisà’ hauran de dur un metròmetre homologat per verificar l’incompliment de la distància de seguretat (1,5 m) i altres avançaments anti-reglamentaris que practiquen un de cada cinc conductors. L’actual codi de circulació castiga aquests avançaments amb 200 € de sanció i la pèrdua de 4 punts al carnet de conduir, però fins ara no hi havia mesures efectives per perseguir als infractors

L’incompliment de la distància de seguretat és una de les principals causes de que el col·lectiu de ciclistes de carretera sigui el que més ha augmentat el seu nombre d’accidents.

FONT: Diari ABC


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.