Rectificació

Volem demanar disculpes públicament, ahir informàvem del robatori i posada en venda per internet d’una bicicleta de Bicipalma. El fet era una broma de mal gust entre amics, un d’ells havia agafar la bicicleta de l’amic només per fotografiar-la i posteriorment penjar-la. Asseguren que la bici es va tornar i que l’usuari d’aquesta bicicleta no sap res ni de la foto ni de l’anunci. Tot era per fer una broma de mal gust al seu amic. No es va robar ni posar a la venda.

 Demanam disculpes de nou per els possibles perjudicis ocasionats

Posted abril 14th, 2011 by pedalejant and filed in General

La llista d’espera del Bicipalma ja supera els inscrits

L’èxit de Bicipalma continua en augment. El nombre de persones en llista d’espera per utilitzar la bicicleta pública ja supera al nombre d’inscrits, és a dir, uns 6.000 enfront dels 5.000 usuaris que poden pedalejar de franc per Palma. Des que es va implantar aquest servei el passat 28 de març, una mitjana d’1.342 ciutadans al dia han utilitzat Bicipalma els dies laborables. En canvi, el seu ús es va disminuir el cap de setmana, per la qual cosa aquesta dada “reforça la finalitat que la bici pública s’utilitzi sobretot com a mitjà de transport per anar a treballar o realitzar gestions”, en paraules de la directora de Mobilitat de l’Ajuntament, María Luisa Gracia.
A els qui es troben en la llista d’espera, la responsable política els assegura que el s’ampliarà el nombre d’inscripcions, encara que “primer s’ha de comprovar si el nombre de desplaçaments continua estable entre els 1.300 i 1.500 cada dia, ja que el sistema se saturaria si la demanda puja tenint el mateix nombre de bicicletes”. Gracia va explicar que hi ha ciutats que no han posat límit d’inscripcions, per la qual cosa tenen problemes per proveir els aparcaments. A Palma encara cal analitzar quin ús fan els 5.000 inscrits. Si la majoria no utilitza la bici de forma habitual, podran ampliar el contingent “gradualment i per ordre d’inscripció en la llista d’espera”, va afegir.
Ara com ara tampoc hi ha dades sobre el temps d’ús, encara que des de Mobilitat tenen clar que, quan finalitzi el període de proves, “el límit es reduirà de dues hores a mitja hora, ja que és un temps més que suficient per recórrer la ciutat amb bici des de les dues estacions més allunyades”, va destacar.
En les primeres dues setmanes de la bicicleta pública, Cort ha constatat que les 28 estacions repartides entre el centre i part de l’Eixample tenen un nombre de préstecs i devolucions equilibrat, la qual cosa és una dada “molt positiva, perquè així no cal traslladar tantes bicis d’una estació a una altra per compensar les que estan més plenes amb les quals estan més buides”, tal com va detallar Gracia.

Durant aquests primers dies, les fallades més comunes han estat relacionats amb els ancoratges. Resulta que alguns usuaris, quan col·loquen la bicicleta, no esperen al fet que s’apagui la llum verda situada en la barra de l’aparcament, per la qual cosa el sistema informàtic no detecta que han estacionat una bici i ho dóna per buit. Tampoc s’entomen si està ben ancorada, per la qual cosa si no ha quedat subjecta, altres persones la hi poden portar sense que sigui registrat.
També hi ha persones que han intentat agafar un vehicle amb la seva targeta ciutadana sense que estigui donada d’alta en Bicipalma o fins i tot turistes que han ficat la Visa per treure una bici.
Quant als robatoris, s’han produït 15, dels quals s’han recuperat deu bicicletes. Una d’elles la va localitzar la policia a Inca i una altra a Marratxí. Gràcies a la col·laboració ciutadana, han trobat les altres. Aquest tipus de delicte està tipificat com a furt i com a atemptat contra el mobiliari urbà, a causa que són elements públics.
Altres incidències han passat per rodes desinflades, ja que van perdent pressió amb l’ús, i algunes cadenes fora de lloc. En el cas que ocorri algun contratemps, l’usuari ha d’indicar-ho en la pantalla quan retorni la bicicleta.

Font

Posted abril 12th, 2011 by pedalejant and filed in General