Gènova i Son Rapinya queden unides per un nou carril bici

L’Ajuntament de Palma estén la xarxa per als usuaris de la bicileta

L’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma ha habilitat un nou tram de carril bici al camí dels Reis, que uneix la rotonda de Gènova amb el col·legi Mare Alberta i que permet incorporar a la xarxa de carrils bici un total de 1.280 metres. Així, la xarxa arriba als 43,2 quilòmetres.

Així ho ha donat a conèixer aquest dimarts el regidor de Mobilitat de Palma, José Hila, qui ha informat que el carril bici, de doble sentit, s’ha senyalitzat a la calçada. A més, ha afegit que aquest nou carril bici uneix Son Rapinya amb Gènova i dóna resposta a una reivindicació dels veïns de la zona, que demanaven poder anar a la zona de Gènova en condicions de seguretat.

A més, aquest carril bici enllaça amb el carril bici de l’Avinguda Picasso i el de Son Moix. Així, es dóna continuïtat a la xarxa amb un nou tram que permet un nou itinerari per la ciutat.

Xarxa

Actualment, la xarxa de carrils bici es compon del de Camí de Jesús, que permet unir els polígons de Can Valero i Son Valentí i prolonga el carril bici de Camí dels Reis fins a la rotonda del Camí de la Vileta; el de l’Avinguda Picasso, que enllaça l’eix situat en Son Moix amb el passeig per a vianants de Gènova; el d’Avingudes, que uneix el Passeig Mallorca amb el del Passeig Marítim; i el de la Carretera de Valldemossa, que uneix el carril bici que va a la UIB amb les Avingudes pel carrer Blanquerna.

A més, la xarxa també està format pel carril bici de Salvador Dalí; i el de Son Suredeta-Mare Alberta, que enllaça Son Rapinya amb Gènova; així com pels eixos Balmes-Andreu Torrens; Sa Feixina-Miquel dels Sants Olivers i Façana Marítima.

Font

Entrada publicada per pamboli

Posted juliol 20th, 2010 by pamboli and filed in General

Un ciclista, en estat crític pel xoc amb un bol·lard a Palma

Un ciclista de mitjana edat sofrí lesions gravíssimes ahir de matinada pel xoc amb un pal de ferro en un carrer de Palma. Durant una hora, els sanitaris tractaren d’estabilitzar-li les constants vitals al carrer i després l’evacuar a un centre hospitalari en estat crític. D’acord amb les dades facilitades per les fonts sanitàries i policials, l’accident va tenir lloc cap a la una i mitja de la matinada. Un ciclista de devers 40 anys circulava a una velocitat considerable pel carrer de Gabriel Maura, entre el d’Aragó i el d’Eusebi Estada. Una dona amb un cotxet de bebè, que es passejava per la vorera, va veure que l’avançava i va sentir tot d’una un gran estrèpit. A continuació, el va veure estès damunt l’asfalt, devora un bol·lard dels utilitzats perquè els vehicles no pugin a la vorera.

Diverses ambulàncies del 061 en varen ser alertades i mitja dotzena de sanitaris i metges, amb el suport de les patrulles de la Policia Local, començaren a prestar els primers auxilis a la víctima, que estava inconscient. Pareix que l’home, que duia guants, tenia una contusió forta després d’haver xocat amb el piló de ferro. Durant gairebé una hora, els professionals mèdics provaren desesperadament de controlar-li les constants i, per fi, quan varen tenir garanties que podia arribar a l’hospital, n’ordenaren l’evacuació urgent.

En paral·lel, els agents de la Policia Local obriren una investigació allà mateix per aclarir les circumstàncies de l’accident i el que es desprèn de les primeres dades és que el ciclista va caure de manera fortuïta. Els funcionaris varen parlar amb alguns vianants i veïns i ningú no havia vist cap altre vehicle implicat en el sinistre, per la qual cosa sembla gairebé segur que l’home perdé el control tot sol i acabà xocant amb violència contra el pal de ferro esmentat.

http://dbalears.cat/actualitat/Balears/un-ciclista-en-estat-critic-pel-xoc-amb-un-bol-lard-a-palma.html

Entrada publicada per pedalejant

Posted juliol 17th, 2010 by pedalejant and filed in General

A Palma volem carril bici

La majoría de la gent vol carril bici, o això és el que se n’estreu de l’enquesta realizada des de PalmaEnBici.com, oberta el 17 de maig dintre el fòrum del mateix web.

I és que més enllà de la injustificada polèmica inicial, el carrils bici han passat a ser un element habitual i normal de la ciutat de Palma. De l’enquesta se n’extreu també que la majoritaria dels participants estan en general força contents amb els carrils bici, si bé més de la meitat opinen que n’hi ha algún que cal millorar.

I ja per acabar, practicament ningú s’oposa al carril bici d’Avingudes, que fou el més polèmic amb diferència, però que ha passat ja a ser un element indispençable per a la mobilitat, tant de les avingudes, com de tota la ciutat de Palma.

enquesta

Entrada publicada per pamboli

Posted juliol 13th, 2010 by pamboli and filed in General

Ruta ciclista por los monumentos del manjar

Los monumentos de Palma no sólo son de piedra, sino también de carne. Y de pescado, fruta o verdura. Son sabores, colores, olores y sensaciones que están en los mercados municipales y que permiten disfrutar de un manjar más apreciado a veces que un monumento. A partir de ahora el visitante urbano puede conocer esa otra ciudad y pulsar las costumbres diarias que no aparecen en las guías turísticas. A los mercados municipales se llega fácilmente en bicicleta tras la implantación de los famosos carriles, por lo que Mateu Cerdà y Joan Prats pensaron que sería buena idea mostrarlos a quienes todavía no saben que existen: los turistas de ciudad. “Están acostumbrados a moverse por sus países en bicicleta, por lo que muchos tienen la necesidad de usar este medio de transporte cuando llegan aquí”, explica Mateu Cerdà.
Por eso acaban de abrir la asociación Palmacycling, en la calle Sant Esperit número 7, entre Sant Miquel y Sindicat. Y como ya existe la posibilidad de recorrer el casco antiguo en bici con explicaciones de un guía, optaron por realizar una ruta por los tradicionales centros neurálgicos de los manjares: los mercados. El Olivar, Pere Garau, Santa Catalina y Camp Redó son los cuatro elegidos. Los días que ofrecen este servicio son los martes, jueves y sábados, debido a que es cuando los vendedores ambulantes colocan sus puestos en la plaza del mercado de Pere Garau, el más auténtico y multicultural de los existentes. El trayecto cuesta 20 euros y dura entre tres y cuatro horas, ya que se paran unos 15 o 20 minutos en cada uno de los mercados. Siempre puede caer alguna compra, por lo que las bicicletas llevan una cesta.
 
Como Palmacycling está en el centro, el recorrido se inicia en el Olivar. Después de aparcar las bicis y pasear un rato por los apetitosos puestos, parten rumbo a la plaza de España, el Parc de ses Estacions y el carril-bici que lleva directamente a Pere Garau. Allí, más de lo mismo, aunque con un ambiente diferente. La siguiente visita no es un mercado, sino el museo Krekovic, detrás del parque del polígono de Llevant. “Este museo casi no es conocido, porque está fuera de la ruta turística, pero nos pareció interesante”, afirma. Pedalean a continuación hacia la primera línea para coger el carril-bici de la playa de Can Pere Antoni y el paseo Sagrera. Ahora toca el mercado de Santa Catalina, donde los que ya estén agotados pueden tomarse un refresco en alguno de los múltiples bares del barrio con terracita.
Aunque sea de lejos, los cicloturistas también ven la Catedral, la Almudaina, la Llotja y el Baluard de Sant Pere. Sólo les queda un mercado, situado en el Eixample palmesano, por lo que cruzan el paseo del Born, la calle Unió y la Rambla para dirigirse al eje cívico de Blanquerna y llegar hasta el barrio y el mercado de Camp Redó. Sin embargo, después de tanto puesto de fruta y verdura, los turistas se deben de quedar más impresionados por s´Escorxador, un edificio modernista obra de Gaspar Bennàssar que muy pocos foráneos conocen.

Todo comenzó a rodar gracias al carril-bici, aunque “si Cort no lo hubiera implantado, a largo plazo también hubiese surgido este tipo de empresas, porque muchas veces la sociedad va más rápido que las administraciones”, destaca Mateu Cerdà. No obstante, el dueño de Palmacycling lamenta el retraso que lleva una ciudad mediterránea como ésta, “con buen clima para ir en bici y unas calles tan llanas”, respecto a otras urbes europeas. Por este motivo, él y su socio Joan Prats también ofrecen alquiler de bicicletas –tanto para residentes como para turistas– y recorridos guiados especiales para colegios o entidades vecinales y ciudadanas, que impulsarán a partir del próximo curso escolar.
Los estudiantes son quienes mejor asimilan las nuevas costumbres. Un ejemplo claro es el reciclaje, los niños son quienes explican a los padres dónde tienen que poner cada residuo”. En cuanto a las bicicletas, esperan que no las vean como un deporte, sino como “un medio de transporte muy válido”. Además, con las guías-audio que preparan en mp3, los alumnos aprenderán que los alimentos de los mercados son los más naturales.

http://www.diariodemallorca.es/palma/2010/07/07/ruta-ciclista-monumentos-manjar/584784.html

Entrada publicada per pedalejant

Posted juliol 7th, 2010 by pedalejant and filed in General