Les bicis continuen per Avingudes com a senyal de protesta

Els ciclistes continuaran utilitzant el carril de les Avingudes, evitant envair el carril del bus i la vorera, com a senyal de protesta per la decisió del Govern municipal del PP d’haver desmantellat aquest traçat. De manera paral·lela, el GOB i Massa Crítica -el moviment que reivindica espais per a l’ús de la bicicleta a Ciutat- comencen una campanya de mobilitzacions i accions en contra del traçat alternatiu al carril de les Avingudes, que ja està pràcticament obert i desfet. Aquesta setmana, el trànsit per la plaça d’Espanya ha augmentat tant que ja col·lapsava tots els carrils de circulació. Les bicicletes, ara, tornen a envair les voreres per a vianants.

Les dues entitats critiquen que en els carrers del traçat alternatiu, per molta pintura que hi posin, les bicicletes no circulen ni amb tranquil·litat ni amb seguretat, ja que sempre estan sotmeses a la pressió del cotxe, que s’aferra literalment a la part del darrere amb la intenció de fer-los fer via. Això passa, sobretot, en els trams de Sant Miquel, Olivar, Velázquez i Sant Antoni. A més a més, a la zona del mercat de l’Olivar conflueixen els camions de càrrega i descàrrega, que envaeixen els carrils.

GOB i Massa Crítica, amb el suport de veïns de les Avingudes, tenen previst començar aquest mes d’agost una campanya informativa. Penjaran banderoles als balcons d’aquesta zona, les quals tindran com a lema central: “Sí al carril d’Avingudes”. Abans, però, la portaveu del GOB, Margalida Ramis, i un dels representants de Massa Crítica, amb la col·laboració de l’entitat Amics de la Terra, ja han sol·licitat una intervenció en el ple d’avui per rebutjar aquest vial alternatiu. “Continuarem impulsant campanyes per recuperar el carril”, afirmà ahir Ramis. Així mateix, un dels portaveus de Massa Crítica, Tomàs Balaguer, ratifica que una de les accions que duran a terme és muntar una paradeta informativa devora el carril bici d’Avingudes per fer saber a tothom per què volen mantenir aquest traçat. També preveuen engegar una campanya de recollida de signatures.

En la intervenció d’avui en el ple, la representant del GOB i la de Massa Crítica manifestaran que la major part del trajecte d’aquest camí alternatiu són “ciclocarrers”. Per Balaguer, és un invent que “ens obliga a compartir l’espai entre cotxes i bicis, cosa que hem de fer cada dia per la majoria de carrers de Palma”.

Diari de Balears

Posted juliol 28th, 2011 by pedalejant and filed in General

Cort canvia els ancoratges de Bicipalma per evitar robatoris

L’Ajuntament de Palma ha canviat els 485 ancoratges de Bicipalma amb la finalitat d’evitar robatoris; únicament falta substituir el programari de dotze ancoratges. Des de la Societat Municipal de Aparcaments (SMAP) destaquen que el canvi dels ancoratges per uns altres més segurs no suposa cap cost pel Ajuntament, ja que és a càrrec de l’empresa que subministra aquest servei perquè els instal·lats inicialment no han funcionat bé. Així, des que el passat 28 de març es va posar en marxen Bicipalma, han estat sostretes 95 de les 358 bicicletes amb les quals va arrencar aquest servei. De les bicis que s’han robat, Cort ha aconseguit recuperar 15 en un mes. cal destacar que s’han trobat bicicletes públiques fins a a Inca.

A dia d’avui, unes 40-50 bicis es troben en el taller de reparació; aquesta xifra va canviant gairebé diàriament.

Per altra banda, el president del SMAP, Sebastià Sansò avança que la seva idea és incrementar el servei de Bicipalma. En aquest sentit, han mantingut reunions per poder aconseguir 50 bicicletes més i poder donar cobertura a més usuaris que estan en llista d’espera. Es tracta del projecte Civitats, mitjançant el qual la Unió Europea pagaria el 50% de les noves bicicletes i el Ajuntament de Palma el 50% restant. Bicipalma compta amb 10.000 usuaris i 8.000 en llista d’espera.

D’altra banda, des de la SMAP també han manifestat que estan estudiant la possibilitat d’ampliar el servei de Bicipalma als turistes que visiten Ciutat.

Ultima Hora

Posted juliol 27th, 2011 by pedalejant and filed in General

Massa Crítica avisa que el nou carril bici serà “més perillós” que el d’Avingudes

El portaveu de Massa Crítica, Carlos Valentí, ha advertit que el nou carril bici que dijous passat va començar a construir l’Ajuntament de Palma serà “més perillós” que el d’Avingudes per la seva convivència amb els cotxes en diversos trams i per la “invasió” de l’espai destinat als vianants en uns altres.

Prop de 300 ciclistes, entre els quals es trobava el portaveu del PSM-IV-ExM a l’Ajuntament de Palma, Antoni Verger, es van concentrat dissabte matí a la Plaça Espanya, des d’on es va inicia una marxa per exigir al Consistori que canviï d’opinió i mantingui el carril bici d’Avingudes.

Així, Valentí ha indicat que té la “esperança” que Cort “canviï d’opinió”, tenint en compte que el carril d’Avingudes és utilitzat diàriament per “1.200 ciclistes”, la qual cosa suposa 400 més que els xifrats pel regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Gabriel Vallejo.
“Un equip de Govern de l’Ajuntament que quan estava en l’oposició deia que el tema de la bicicleta no era prioritari, ara es gasta 196.000 euros a desmantellar una infraestructura que ja funcionava al·legant que es tracta d’una qüestió de seguretat, quan crec que no tenen xifres de gent que hagi tingut un accident greu en el carril bici d’Avingudes”, ha sostingut.

Respecte als ‘ciclocarrers’, que és la principal novetat del nou carril en els quals els ciclistes compartiran el mateix espai amb els cotxes, Valentí ha senyalat que això és “el que hem utilitzat tota la vida els ciclistes quan no hi ha carrils”.
“No perquè li posen un nom nou va a semblar que han inventat la pólvora”, ha assenyalat el portaveu de Massa Crítica, qui ha considerat que els qui tinguin un “poc de por” d’utilitzar la bicicleta per Palma “no aniran per les ciclocarrers, mentre que per les Avingudes sí que anaven”.

A més, ha afegit que el nou carril no només no millora un dels punts “més conflictius”, que és el de la Plaça Espanya, atès que el nou traçat preveu que les bicicletes travessin el carrer Marie Curie i el mitjà de la plaça, la qual cosa, al seu judici, dificultarà la “convivència” entre aquests vehicles i els vianants en hora punta.

D’altra banda, ha censurat que el Consistori de Palma no només no ha consultat el nou carril bici amb Massa Crítica, sinó que ni tan sols li ha informat, al mateix temps que ha manifestat que aquesta entitat està oberta a parlar amb l’equip de Govern sobre la possibilitat de “millorar” l’actual carril d’Avingudes.


Finalment, Valentí ha anunciat que Massa Crítica intervindrà en el proper Ple de l’Ajuntament, que se celebrarà el 28 de juliol, per criticar l’alternativa de l’equip de Govern, al mateix temps que el proper 6 d’agost, aquesta entitat celebrarà la seva marxa mensual, que serà monotemàtica per reivindicar el manteniment del carril bici d’Avingudes.

A la concentració de dissabte, ha acudit Verger, qui ha criticat el fet que en ple segle XXI s’hagi d’assistir a aquesta “autèntica barbàrie de desmantellar un carril bici i empitjorar a Palma les condicions de l’ús d’aquest transport”.

“És una catàstrofe per a Palma tenir un equip de Govern duent a terme aquest tipus de polítiques, que suposen una reculada respecte a la situació actual en matèria de mobilitat, per la qual cosa assistim amb impotència i tristesa al desmantellament d’un carril que representava l’alternativa a la mobilitat no motoritzada”.

En aquest sentit, ha criticat que el carril bici alternatiu al d’Avingudes és “moltíssim pitjor” que l’actual, a causa que és “sinuós, molt llarg, sense separació del transit rodat i, a més, entra en conflicte amb els vianants”, per la qual cosa ha qualificat de “aberrant” el nou traçat, que “mai podrà substituir la funció que està complint el carril bici d’Avingudes”.

mou-te-en-bici

Posted juliol 24th, 2011 by pedalejant and filed in General

L’engany dels ciclocarrers

MASSA CRÍTICA
ARGUMENTS EN FAVOR DEL CARRIL BICI D’AVINGUDES

22 de juliol de 2011
Nota informativa:

 • Econòmics. A la legislatura anterior el Partit Popular va insistir de forma reiterada que, donada la crisi econòmica que patim, hi ha altres prioritats que fer carrils bici. Si pensen això per què ara es gasten 196.000 € en llevar una infraestructura que ja estava feta? On està l’austeritat que tant prediquen?
 • Seguretat. El principal motiu que donen per eliminar el carril bici és el de la seguretat. Com tot té alguns punts millorables però no invalida las seva utilitat. Quines dades de sinistralitat pot aportar l’Ajuntament de Palma durant els dos anys que ve funcionant el carril bici per esgrimir motius de seguretat, tenint en compte que aquest darrers anys la mitjana diària supera amb escreix els 1200 usuaris? Per últim, quante infraestructures (carrers, carreteres, autopistes..) hauríem d’eliminar si haguéssim de remetre’ns a les dades de sinistralitat que es produeixen diàriament? El carril bici de les Avingudes permet transitar-hi en comoditat, seguretat i eficiència. La seva eliminació incrementarà el nombre d’usuaris que facin servir la voravia, única forma de transitar-hi amb seguretat. Els infants no s’atreviran a anar per aquests ciclocarrers.
 • Potencia la mobilitat. El carril bici de les Avingudes funciona com una espècie de “via de cintura” que connecta els diferents carrils bici i eixos cívics (Passeig Marítim, Jacint Verdaguer, Blanquerna, Fàbrica…) i els futurs que es puguin fer. L’existència d’aquest carril ajuda a potenciar la bicicleta com a mitjà de transport urbà alternatiu, no només per passejar sinó també per anar a la feina o anar a comprar.
 • Millores per  a l’EMT. Els conductors de la EMT varen mostrar la seva satisfacció en la implantació del carril bici d’Avingudes ja que abans de la seva implantació tenien molta dificultat per circular pel  carril bus ja que molts arbres els ho impedien. La implantació del carril bici de les Avingudes ha suposat una millora per el transport públic ja que l’ha fet més ràpid, eficient i còmode.
 • Una bicicleta més, un cotxe menys. El col·lapse de trànsit que molts varen augurar en la seva implantació va resultar un fiasco: l’inici del curs escolar d’aquell any fou un dels més tranquils d’aquests darrers anys. Pensem que cada bicicleta que circula per les Avingudes és un cotxe menys per la qual cosa hi guanyam tots
 • Emissions. A part de potenciar l’ús de la bicicleta cal tenir com a objectiu la disminució de l’ús del cotxe particular. Durant el 2010 s’han traspassat diverses vegades els llindars recomanats d’òxid de nitrogen. Qualsevol opció que suposi facilitar l’ús del cotxe privat pel centre de Palma és un pas enrere envers la lluita contra el canvi climàtic.
 • Reclam turístic. La bicicleta és un reclam pels turistes que normalment no es té en compte. Quan la gent ve a Mallorca espera trobar una illa paradisíaca, tranquil·la, “la illa de la calma”, i es troba amb una ciutat saturada de cotxes i amb molt de renou.
 • Cosens. Durant la legislatura anterior, la paraula que més va utilitzar el Partit Popular fou “consens”. Amb qui han parlat per decidir aquest nou traçat? Han demanat l’opinió de Massa Crítica, el GOB,  els veïnats i comerciants de les Avingudes i dels futurs carrers que es veuran afectats etc..?
 • Ciclocarrers. Bona part del nou traçat el formen els anomenats “ciclocarrers”, un invent que ens obliga a compartir l’espai entre cotxes i bicis, cosa que ens veim obligats a fer a diari per la majoria de carrers de Palma. En aquest carrers, per molta pintura que hi posin, les bicicletes no hi circulam ni en tranquil·litat ni amb seguretat ja que sempre estam sotmesos a la pressió del cotxe que se’ns aferra literalment a la part del darrera amb la intenció de fer-nos anar més aviat.
 • Zones per a vianants. Una altra part del trajecte passa pel C/ Marie Curie i per la Pça. d’Espanya, zones per a vianants per on, a les hores centrals del dia hi transita molta gent. Això potser una font de conflicte entre els vianants i les bicicletes. Aquesta opció no millora en absolut l’aspecte més crític del carril d’Avingudes que és el tram que va per darrera les parades d’autobús. En el seu punt 98 del programa electoral del Partit Popular diu textualment: “Realitzarem actuacions que afavoreixin tant la mobilitat pels vianants com una  ordenació coherent del transport públic, el carril bici i el vessant de transport logístic”. Creuen que fer passar el carril bici pel C/ Marie Curie i la Pça. d’Espanya és afavorir la mobilitat dels vianants?
 • Altres inconvenients al nou traçat. El nou traçat és més llarg (476 m. més) , la qual cosa incrementarà el temps de desplaçament; no té semàfors i en canvi té multitud d’aturades i encreuements. Per altra part, la zona del mercat de l’Olivar, els matins i sobretot en dates concretes com per Nadal, estan totalment col·lapsades la qual cosa obligarà a les bicicletes a anar per la voravia  amb les conseqüents molèsties pels vianants. El punt 97 del programa electoral del PP de Palma diu textualment: “Recuperarem la capacitat de trànsit rodat en les Avingudes i altres carrers preferents,   desplaçant el carril bici a altres carrers de menor importància en el sistema de trànsit o   més sobrats de capacitat. Consideren aquest tram com un carrer més sobrat de capacitat?

PROPOSTES ACCIÓ

 • Divendres, dia 22: Roda de premsa a les 11,00 h.  a la cantonada d’Avingudes – St. Miquel.
  • Arguments en favor del carril bici d’Avingudes i en contra del nou traçat proposat per l’Ajuntament.
  • Actuacions previstes.
 • Dissabte, dia 23 de 11 a 12 h. Convidar, a través de les xarxes socials i qualsevol mitjà a l’abast, a passejar pel carril bici de les Avingudes (si encara hi és) o pel carril del cotxes (si ja no hi és). En cap cas es circularà ni  per la voravia ni pel carril bus. Demanar als participants que pengin un cartellet a la bici amb el lema “Sí al carril bici d’avingudes” o similar. Durant el recorregut hi haurà un punt d’informació en el que donarem a conèixer en els ciclistes i vianants els motius pel qual rebutjam aquest projecte, a la vegada que els donarem un cartell amb el lema “Sí al carril bici d’Avingudes”.
 • Aprofitar la sortida de Massa Crítica del proper 6 de febrer per fer una convocatòria massiva en la qual el punt essencial sigui el manteniment del carril de les Avingudes. Es proposa canviar la ruta per què passi per les Avingudes i pel carrer Blanquerna.
 • Participació en el Ple de l’Ajuntament de Palma del proper dia 28 de Juliol en el que donarem a conèixer el nostre rebuig el traçat que l’Ajuntament està executant.
 • Escriure una cartes al director als diferents diaris per expressar la nostra opinió.
 • Participar en programa de la Cadena Ser que es fa diàriament de 13,15 a 13,30 h. expressant la nostra opinió. Tel. 971-224171.

Fer un seguiment dels diferents fòrums d’internet i deixar constància dels nostres arguments.

Font

Posted juliol 22nd, 2011 by Joan Lladó and filed in General

Bicipalma conta ja amb 10.000 usuaris.

bicipalmaEl servei de bicicleta pública, Bicipalma, conta a partir d’aquest divendres amb 2.000 usuaris més que havien sol·licitat utilitzar aquest sistema a través de les targetes ciutadanes, sumant així un total de 10.000 usuaris que tenen dret a emprar aquestes bicis.
En un comunicat, l’Ajuntament de Palma ha indicat que es tracta d’usuaris donats d’alta a la pàgina web de Bicipalma abans del 5 d’abril, mentre que, d’altra banda, ha revelat que després de la incorporació de 2.000 nous usuaris, a partir d’ara, quedaran en llista d’espera 7.000 ciutadans fins a les properes ampliacions d’aquest servei públic.

Malgrat que al principi, l’anterior equip de Govern del Consistori preveia cobrar una quota d’alta de 5 euros, que s’anaven a carregar a la targeta ciutadana i que seria el que costés aquest servei durant el 2011, finalment, va decidir posposar aquest pagament fins al cap de les eleccions, després que el PP critiqués que aquest cobrament era “il·legal”, perquè no havia estat aprovat en Ple.
Al principi, el Consistori també pretenia que els primers 30 minuts de la utilització de la bici pública fossin gratuïts, de manera que si s’excedia aquest temps, es penalitzaria a l’usuari segons els minuts de més que utilitzés el servei, amb una penalització de 0,50 euros cada 30 minuts de més, que s’anirien acumulant.
No obstant això, l’Ajuntament també va posposar aquesta mesura fins els comicis, després de la citada denúncia dels ‘populars’, en la qual assenyalaven que aquest tipus de cobraments han de ser aprovats en el Ple municipal.
L’objectiu inicial de l’equip de Govern era que si l’ús de Bicipalma ha estat igual o inferior a 30 minuts, el cost seria gratuït, mentre que si era utilitzat entre 31 i 60 minuts, s’aplicaria una penalització de 0,50 euros; entre 61 i 90 minuts una penalització d’1 euro i entre 91 i 120 minuts una penalització d’1,5 euros.
D’aquesta manera, el Consistori pretenia que Bicipalma no es pogués utilitzar més de dues hores, a partir de les quals s’aplicarien una sèrie de penalitzacions, que podrien arribar a la baixa del servei, si bé, de moment, serà totalment gratuït amb independència de les hores que s’usi.

El servei està operatiu els 365 dies de l’any amb el següent horari: de dilluns a dijous, els diumenges i els festius estarà obert des de les 07.00 fins a les 22.00 hores, de manera que a partir de les 22.00 només es poden retornar les bicicletes.
Mentre, els divendres i dissabtes el servei funciona des de les 07.00 fins a les 00.00 hores, si bé a partir de les 00.00 hores només es poden retornar les bicicletes.

Posted juliol 22nd, 2011 by pedalejant and filed in General

Pruebas falsas contra el carril bici de Avenidas

Los programas electorales son sagrados. Cuando conviene. Las propuestas de campaña se hacen para cumplirlas. Aunque los folletos propagandísticos de todos los partidos políticos están plagados de literatura vacua que fue olvidada al día siguiente de las elecciones.
El caso del carril-bici de las Avenidas es distinto. El ayuntamiento de Palma ha actuado con contundencia contra una infraestructura sencilla, pero, según el PP, culpable de todos los males de la ciudad. Se equivocan. Exactamente igual que erramos los muchos que el 20 de septiembre de 2009 pronosticábamos que este sería el día del gran caos en Palma. No pasó nada. El tráfico en las Avenidas mantuvo su fluidez habitual. Es decir, poca. La implantación del carril especial para bicicletas y la eliminación de uno de los destinados a coches apenas incrementó el tiempo necesario para recorrer la ronda, creada en el lugar antaño ocupado por las murallas renacentistas.

Tampoco nos atreveríamos a decir, como hizo el concejal de Movilidad, Joaquín Rodríguez, que taxis y autobuses “circulan como nunca”. Circularon como siempre. Exactamente igual que rodarán cuando dentro de unos meses el carril bici desaparezca de las Avenidas para ocultarse en rutas recónditas o desaparecer en las llamadas ciclocalles, un neologismo que miente más que habla. ¿Por qué pese a la recuperación de un carril más para vehículos se mantendrá el “estrangulamiento y caos circulatorio”? Porque los autobuses seguirán abandonando el suyo y ocupando el de los coches. La razón es sencilla. Las Avenidas están flanqueadas por decenas de árboles. Si se acercan mucho a la acera, los autobuses de la EMT chocan con las ramas. La solución es adentrarse un metro o metro y medio hacia el centro. El carril bici de las Avenidas ha sido condenado por una causa injusta. No roba espacio a nadie. Simplemente ocupa una zona inutilizable por parte de los grandes vehículos. Así de sencillo.

La única solución para que los autobuses se arrimen a la acera es eliminar todos los árboles… aunque mejor no sugerirlo ni en broma. No vayan a incluirlo en un programa electoral.
Font.
Posted juliol 20th, 2011 by pedalejant and filed in General

El carril bici d’Avingudes té els dies contats.

L’Ajuntament de Palma començarà dijous que ve a construir un nou carril bici de 2.027 metres, en substitució de l’actual que travessa les Avingudes i que mideix 1.500 metres lineals, si bé les bicicletes compartiran el mateix espai amb els cotxes en alguns dels trams, denominats ‘ciclocarrers’, situats als carrers Esclaramunda, Cecili Metel, Sant Miquel, Velázquez i Josep Anselm Clavé, encara que els vehicles a dues rodes tindran prioritat.

Així ho ha explicat en una roda de premsa el regidor de Mobilitat i president de l’EMT, Gabriel Vallejo, qui ha manifestat que amb l’eliminació del carril bici de les Avingudes, construït en la passada legislatura, es dóna compliment a una promesa electoral del PP, després que hagi rebut les queixes d’associacions de transportistes, taxistes i comerciants davant el “col·lapse” que es generava en una de les principals artèries de la ciutat.

D’aquesta manera, ha subratllat que el Consistori ha decidit destinar 196.000 euros per eliminar el carril bici d’Avingudes, pel qual transcorren diàriament prop de 1.000 bicicletes i obrir de nou un tercer carril per a vehicles, tenint en compte que en aquest tram “circulen diàriament 18.000 cotxes”.

Vallejo ha assenyalat que el seu objectiu és que totes les obres estiguin concloses a mitjans de setembre, coincidint amb l’inici escolar i ha detallat que el nou carril bici transcorrerà des de Rubén Darío passant per Santiago Rusiñol i la Plaça Bisbe Berenguer de Palou (Plaça dels Patins).

Des de Bisbe Berenguer de Palou, començarà un ‘ciclocarrer’ en el qual els vehicles només podran circular com a màxim a 30 quilòmetres per hora donant prioritat a les bicicletes i que recorrerà els carrers Cecili Metel, Sant Miquel i Reina Esclaramunda.

Mentre, des del carrer Sant Miquel començarà un carril bici en zona per als vianants per darrere de la Plaça Espanya, concretament, al carrer Marie Curie, que arribarà fins a Bastió d’en Sanoguera, on es construirà un carril bici en calçada.

Així, una vegada que aquest carril arribi fins a Bisbe Perelló, començarà un altre ‘ciclocarrer’, on les bicis compartiran el mateix espai amb els vehicles entre Bisbe Perelló i el carrer Velázquez en un sentit i des de Josep Anselm Clavé i Bisbe Perelló en el sentit contrari.

Posteriorment, es construirà un carril bici en calçada al carrer Alexandre Jaume, fins al carrer Sindicat, on hi haurà una altra ‘ciclocarrer’ fins a la Plaça de Sant Antoni des d’on es mantindrà el carril bici existent fins a arribar al mar.

Posted juliol 18th, 2011 by pedalejant and filed in General

Comencen les obres per eliminar el carril d’Avingudes.

Pareix que demà dilluns,  l’Ajuntament de Palma comença les obres per eliminar el carril bici d’Avingudes. Es duran a terme al dematí, sense previ avís van a executar una altre promesa electoral com a Blanquerna sense comptar amb l’opinió dels ciutadans. Sense cap argument ni criteri de mobilitat es disposen a eliminar una obra realitzada fa només 2 anys i que diàriament utilitzen més de 1.000 persones i tot per disposar d’una carril més per vehicles privats a la principal arteria de Ciutat. El nou carril bici transcorrerà per carrers interiors eliminant gairebé un centenar d’aparcaments del centre.

La nostra ciutat està tornant enrere, llevant espais al vianant i a la bicicleta a favor dels cotxes, un model de ciutat contaminant lluny del que s’aplica a la resta d’Europa.

FONT

Posted juliol 17th, 2011 by pedalejant and filed in General

Els cotxes tornen a Blanquerna.

Prop de 300 persones han sortit avui vespre al carrer per a demanar que es torni a peatonalitzar completament Blanquerna. En una marxa pacífica, els manifestants han recorregut el carrer demanant al consistori que es faci enrera en la seva decisió de permetre la circulació de vehicles a un tram de la via. Entre els manifestants no han faltat alguns polítics que a l’anterior legislatura apostaren per la peatonalització de Blanquerna.

La marxa s’ha produit després que l’Ajuntament de Palma haguí reobert aquest mateix matí al trànsit un tram del carrer Blanquerna, entre els carrers Antoni Marqués i Ticià, mentre que ha decidit mantenir de vianants dos trams, compresos entre Avingudes i Antoni Marquès i entre la Plaça Santa Pagesa i la Plaça París, on també continuarà el carril bici, si bé no a la part dreta com fins ara, sinó al centre.

El tinent de batle de Turisme i Coordinació Municipal, Álvaro Gijón, ha subratllat que l’equip de Govern ha decidit reobrir al trànsit un carril a la zona de comerç tradicional del carrer Blanquerna, on s’habilitarà un aparcament per a la càrrega i descàrrega en què, una vegada finalitzi, també podran aparcar els vehicles durant un temps màxim de deu minuts.

“Som conscients que no hem acontentat tothom, però és la millor solució”, ha subratllat Gijón, que ha incidit en el fet que en tot moment, l’equip de Govern ha intentat cercar el “consens” amb les set associacions de veïns afectades, cosa que, segons ha afirmat, ha estat impossible amb les associacions de Camp Redó i Santa Pagesa que en tot moment s’han oposat a l’obertura del trànsit al carrer Blanquerna.

FONT

Posted juliol 6th, 2011 by pedalejant and filed in General