Suport del petit comerç a la BICIFESTA

Ahir, darrer diumenge de maig, es va celebrar una nova edició de la BICIFESTA, una iniciativa de l’Ajuntament de Palma per impulsar el transport sostenible en bicicleta.

La novetat de la vuitena trobada, fou les bicicletes que es varen regalar als usuaris més assidus al autobús de la EMT, als nins guanyadors d’un concurs de dibuix sobre transport saludable i a més, a cinquanta clients del petit començ, als quals pots arribar a peu o en bici. Encara hi ha una altra oportunitat per guanyar el sorteig impulsat per la patronal Pimem, per què el proper dissabte 5 de juny, repartiran cinquanta bicicletes més durant la Fira del Medi Ambient, de la qual ja parlarem dies passat de les activitats que es duran a terme.

Una vegada més la plaça d’Espanya de Ciutat s’ompli de milers de ciutadans que seguiren totes i cada una de les activitats organitzades per l’Ajuntament. Els nins de tres a dotze anys varen aprendre educació vial on la Policia Local  a través d’un circuit de minikarts amb senyals de transit ensenyaven a que des de ben petits s’acostumin a les diferents senyals. També es va organitzar aprofitan els bon temps, una sessió de step amb la instal·lació de diverses  bicicletes estàtiques a tota la plaça.

Ens alegrem de nou de la bona acollida d’aquest model de ciutat.

2010-05-30_IMG_2010-05-30_21_19_40_l11dp002

Posted maig 31st, 2010 by pedalejant and filed in General

El Metro de Palma s’adapta per transportar bicicletes

El Metro de Palma ha adaptat els seus convoys per a permetre transportar quatre bicicletes a cadascun d’ells, per a això s’han instal·lat quatre ancoratges i eliminat tres seients en cadascuna de les sis unitats d’aquest mitjà de transport, amb un pressupost de 49.450 euros.

Malgrat les poques places inicials, des de la direcció general de Mobilitat asseguren que estudiaran la possibilitat d’incrementar el nombre de bicis que es poden transportar. No obstant això, va indicar que, en principi, haurà aquesta limitació que, no obstant això, no afecta a les bicicletes plegables, que no necessiten cap tipus d’ancoratge ni en el Metro, ni en el tren. El director de Mobilitat, Antoni Verger ha subratllat que els ancoratges instal·lats en els vagons del Metro garanteixen una seguretat als usuaris, perquè “davant qualsevol eventualitat no es produiran desplaçaments” de les bicicletes que puguin ferir o danyar als passatgers. El director general de Mobilitat ha destacat que aquesta era una antiga reivindicació de la plataforma “Mesa Cívica”, que defensa l’ús de la bicicleta, i que des de l’engegada del Metro de Palma a l’any 2007, es queixava que no es podien transportar bicicletes en aquest mitjà de transport, a diferència del que succeeix a altres ciutats.

El Govern ha resolt d’aquesta manera la situació amb la instal·lació de quatre ancoratges en cadascuna de les sis unitats de Metro responent així a una demanda de molts usuaris que havien fet arribar aquest suggeriment a la Conselleria de Mobilitat. “Volem posar en valor l’ús de la bici com mitjà de transport”, al mateix temps, recalcà que la instal·lació dels citats ancoratges suposen un pas més “cap a la intermodalitat”, on també va emmarcar el servei de la bicicleta pública en les estacions de Palma, Inca, Manacor i la UIB, que fins a dia d’ahir, ha comptabilitzat un total de 8.287 préstecs. Concretament,  l’Estació Intermodal de Palma va ser el punt on més préstecs es van realitzar, amb 4.618; seguit de l’estació de metro de la UIB amb 3.535; l’Estació d’Inca, 93 i l’Estació de Manacor amb 41 préstecs

Entrada publicada per pedalejant

Posted maig 27th, 2010 by pedalejant and filed in General

Programa dia del medi ambient 5 de juny

CARTELL-MEDI-AMBIENT-esborrany(2)

Posted maig 26th, 2010 by Joan Lladó and filed in General

Estrenem Fòrum per a tothom

PalmaEnBici posa a la vostra disposició un fòrum de ciclisme urbà. No cal registre per poder-hi escriure!!

Voleu queixar-vos del mal estat d’un tram de carril bici? Feis-ho
Vos han robat la bici i voleu recuperar-la? Denunciau-ho i ho veurà molta gent.
Voleu vendre o comprar una bicicleta? Aquí ho podeu anunciar de manera gratuïta.
Voleu saber quin tipus de bicicleta us cal comprar? Demana i compara.
fòrum
Animau-vos a participar, entre tots podem fer un espai útil per a tots. Recordeu que teniu l‘enllaç directe a la dreta de la barra superior grisa del bloc de PalmaEnBici. També podeu accedir-hi escrivint www.palmaenbici.com/forum al vostre navegador.

noufòrum

Que vagi de gust!

NOTA: No cal registre, però és molt recomanable registrar-se com a usuari ja que gaudireu dels avantatges de no tenir limitacions, major fiabilitat de debat i correu privat entre d’altres. No vos durà gaire temps i no té contraindicacions. :-)

Entrada publicada per Administrador

Posted maig 17th, 2010 by Joan Lladó and filed in General

Infografia

Aquí tenim una genial infografia d’Eroski, o ens explica de manera gràfica sobre la seguretat en la bicicleta, del ciclista i la conducció segura. No vos la perdeu, val la pena.

Entrada publicada per pedalejant

Posted maig 14th, 2010 by pedalejant and filed in General

Clàssica comparació: cotxe, bus i bici

Aquesta imatge, o imatges similars són conegudes per molts per haver-se realitzat a ciutats arreu del món. Tot i que no és cap novetat, aquest lloc web no pot passar més temps sense dedicar-hi una entrada. I menys ara que s’ha realitzat a l’avinguda diagonal de Barcelona. Quan ho veurem a Palma? carbusbici

Entrada publicada per pamboli

Posted maig 8th, 2010 by Joan Lladó and filed in General

En bici a l’escola

El Col·legi Marian Aguiló està d’enhorabona. La bicicletada en motiu del Dia de la Terra suposà el tret de sortida cap a un nou model de mobilitat pels alumnes i professors.

Ja són més d’una desena les persones que utilitzen la bicicleta per acudir al centre de manera regular, i és que el col·legi disposa d’un carril bici just al davant, situat al carrer Salvador Dalí.

La comissió de medi ambient del centre plantejarà que el pròxim curs s’implanti que almenys un dia al mes, els alumnes vagin a l’escola amb un mitjà de transport alternatiu al cotxe. De fet, els alumnes han estudiat el seu consum de CO2 acudint en bicicleta, a peu, en cotxe i en autobús, i han extrapolat les dades a la resta d’alumnes. Un exercici de consciència recomanable per a totes les escoles.

Entrada publicada per pamboli

Posted maig 6th, 2010 by pamboli and filed in General

Mallorca 312. Marxa Cicloturística Internacional

Si creus que ets capaç de tot, si necessites un nou repte. Si t’agrada el mar i la muntanya. Si vols conèixer un dels racons més espectaculars de la Mediterrània al complet. Si et prens la vida amb calma i no mires el rellotge. Si t’agrada l’esport sense necessitat de competir. Si els quilòmetres són per a tu només cartells que algú clava a la vorera de la carretera. Si vols viure una aventura…

Mallorca 312 és el nou repte que neix el 5 de juny de 2010. 312 quilòmetres pels llocs més increïbles de l’illa més gran de les Balears. 14 hores per aconseguir-ho. Sol, platja, muntanya, ciclisme i amistat. Aquests són els ingredients d’una aventura nova i única per als amants de la bicicleta.

Més informació i inscripcions a http://www.mallorca312.com/

Entrada publicada per pamboli

Posted maig 3rd, 2010 by pamboli and filed in General