El Bicipalma s’estrena amb èxit.

2011-03-28_IMG_2011-03-28_23_08_22_m11dp006Èxit rotund de Bicipalma en la seva primera jornada per Ciutat. Un miler de persones van pedalejnar ahir pel centre i l’Eixample en una de les 336 bicicletes públiques distribuïdes en 28 estacions amb 470 ancoratges. El nou transport implantat per l’Ajuntament ha cobert el seu primer proces d’inscrits, a causa que 5.000 usuaris es van donar d’alta fins a ahir a la pàgina web www.bicipalma.es.
Els qui estiguin interessats en aquest servei públic hauran d’apuntar-se en una llista d’espera, a causa que ara com ara Cort no permetrà més inscripcions. “El primer que hem de fer és analitzar l’ús diari que li donen les persones apuntades, saber si és un ús esporàdic o habitual, veure on s’agafen més bicicletes, comprovar si la distribució de les estacions és la correcta, si sobren vehicles o fan falta més, etc.”, tal com va explicar el regidor de Mobilitat, José Hila. En cas de les bicis estiguin lliures la major part del temps, Cort obrirà un nou procés d’inscripcions.
Durant la primera jornada es van registrar alguns incidències, dels quals el més destacat va ser que l’estació de bicicletes situada en l’avinguda Argentina no va funcionar en tot el dia. En altres estacions es van produir fallades puntuals en el sistema informàtic del Punt d’Informació a l’Usuari (PIU), perquè en alguns moments es va col·lapsar, com va ocórrer en els tres aparcaments de l’eix cívic de Blanquerna, a la plaça Weyler i la plaça d’Espanya. El problema era para els qui volien agafar una bici, encara que no per els qui volien aparcar-la després d’haver-la usat, ja que els ancoratges sí que funcionaven, segons van detallar des de la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament.

El màxim responsable polític va destacar ahir que aquesta estrena “en proves” és la “culminació de quatre anys de treball després dels quals ara la ciutat suma un nou transport, encara que també s’ha millorat el servei d’autobús, s’han ampliat les zones per a vianants i s’han implantat carrils-bici”, va enumerar.
Va recordar que la bicicleta serà gratuïta durant tot el període de proves. De fet, el proper equip de govern que sorgeixi després de les eleccions de maig serà qui hagi d’establir la tarifa del servei de Bicipalma, encara que els actuals responsables van afirmar que seria similar a la de l’autobús de l’EMT.
Hila també va recordar que les bicicletes que veiem pel carrer estan dissenyades i construïdes amb una resistència major per evitar en tant que sigui possible actes vandàlics. Per exemple, no es poden llevar els seients ni manillars, entre altres coses.
L’horari del nou transport és de 7 a 22 hores de diumenge a dijous i els festius; i de 7 a 24 hores els divendres i dissabtes. Els usuaris han de ser majors de 16 anys i tenir la targeta ciutadana donada d’alta en Bicipalma.

FONT.

Posted març 29th, 2011 by pedalejant and filed in General

Cort multarà circular en bici per les voreres amb fins 100 euros

 L’Ajuntament de Palma prohibirà circular amb bici per les voreres, parcs, jardins i carrers per a vianants i multarà aquesta infracció amb fins a 100 euros, si bé aquesta sanció podrà elevar-se fins als 500 euros si se circula per aquestes zones de forma temerària, d’acord a l’Ordenança Municipal Reguladora de la Mobilitat dels Ciclistes, aprovada aquest matí per la Junta de Govern Local.
A més, malgrat que al principi limitava la velocitat de les bicicletes a 15 quilòmetres per hora en els carrils bici situats a nivell de vorera i a 25 quilòmetres per hora en els situats en la calçada, finalment, l’equip de Govern ha pactat amb el PP que la velocitat màxima en tots dos no pugui superar els 20 km/h.
No obstant això, aquesta Ordenança, que només permet als ciclistes circular pels carrils bici i les carreteres, no entrarà en vigor fins a finals d’aquest any, atès que, en primer lloc, ha de ser aprovada de forma inicial en l’últim Ple de l’Ajuntament d’aquesta legislatura, que se celebrarà en el mes d’abril.
Prèviament a això, a partir d’aquest dimecres s’obre un termini de deu dies perquè la resta de partits facin les seves aportacions, encara que els ‘populars’ ja han pactat una sèrie de mesures amb l’equip de Govern per donar el seu suport a aquesta Ordenança, entre les quals destaca que el casc només serà obligatori per als menors de 12 anys, mentre que la resta de ciclistes podran circular sense aquesta mesura de seguretat per la ciutat.
Una vegada s’aprovi aquesta normativa en el Ple d’abril, alguna cosa que l’Ajuntament espera que es faci per unanimitat, s’obrirà un període d’al·legacions perquè les entitats ciutadanes puguin plantejar al·legacions al text, de manera que una vegada estudiades i incorporades,  l’Ordenança s’aprovarà de forma definitiva en un altre Ple a la fi de 2011.

Posted març 23rd, 2011 by pedalejant and filed in General

Més de la meitat de les places del “Bicipalma” ja estan donades d’alta

Prop de 3.000 persones estan inscrites de moment a Bicipalma, el servei públic de bicicleta que començarà a rodar dilluns que ve. Durant una primera fase de proves, podran apuntar-se un màxim de 5.000 persones majors de 16 anys i amb targeta ciutadana. Aquests dos requisits són imprescindibles per poder utilitzar alguna de les 336 bicicletes de forma gratuïta durant mitja hora, aparcades en les 28 estacions distribuïdes pel centre i Eixample.
El període d’inscripció es va iniciar el 14 de març, a dia d’avui ja es superen les 2.500 altes. La regiduria de Mobilitat calcula que durant aquesta setmana s’estan inscrivint entre 100 i 200 cada jornada. Els qui tenen targeta ciutadana han d’introduir-se en la web www.bicipalma.es per donar-se d’alta.
bicipalma

La junta de govern de Cort aprovarà que la gestió del nou transport públic sigui a càrrec de la SMAP els propers sis mesos, abans d’atorgar-la en concessió. “Com estem en període de proves, volem conèixer bé el serveix” abans de lliurar-ho a una empresa perquè ho gestioni a canvi de publicitat, ha explicat el regidor de Mobilitat, José Hila.
El motiu de triar la Societat Municipal d’Aparcaments de Palma (SMAP) és perquè ja tenen experiència en la gestió de bicicletes, en concret les de color verd que ofereixen de franc a els qui aparquin en algun dels estacionaments públics. “Tenim mecànics de bicis i administratius que es podran encarregar d’aquest servei”, va indicar el regidor de Mobilitat, per la qual cosa només serà necessari situar el taller de reparació en un dels aparcaments i contractar a vuit persones durant sis mesos per completar la plantilla.
Posteriorment, Cort traurà a concurs públic la gestió, que s’atorgarà a canvi d’un lot de publicitat en marquesines i altres elements urbans que ara no estan explotats, així com la publicitat permesa a la roda posterior, tal com va detallar Hila, qui va concloure que “no caldrà gastar diners públics”

Posted març 23rd, 2011 by pedalejant and filed in General

Ja et pots bicinscriure, A partir del 28 de març gaudeix de bicipalma

cabecero

Bicipalma es tracta d’un nou transport públic urbà que entrarà en funcionament a Palma el pròxim 28 de març. Bicipalma és un sistema de bicicleta pública que posa a disposició de la ciutadania un grup de bicicletes perquè es puguin utilitzar per a desplaçar-se per la ciutat. És un servei senzill, pràctic i sostenible.

Com s’usa

Agafa una bicicleta
A Palma, la bici pública funcionarà amb la targeta ciutadana. Per a usar aquest nou transport públic és necessari donar-se d‘alta al servei. Quan l’usuari vulgui utilitzar Bicipalma haurà d’anar a una estació, validar correctament la targeta ciutadana al lector del terminal i agafar la bicicleta que li indiqui el sistema.

Utilitzau-la per als trajectes de cada dia
Bicipalma és un mode de transport per a desplaçar-se d’un punt a l’altra de la ciutat; no és un sistema públic de lloguer de bicicletes per a ús turístic o recreatiu. És idònia per a fer la compra, per a anar a fer feina o per a recorreguts curts, entre d’altres. El 2011 funcionarà en període de proves. Per això, els primers 30 minuts seran gratuïts. Si s’excedeixen aquests 30 minuts es penalitzarà l’usuari segons el temps que utilitzi de més el servei. L’usuari no podrà usar el servei més de dues hores. Si ho fa, se’l sancionarà amb penalitzacions d’ús.

Tornau la bicicleta
Quan acabi el recorregut, l’usuari haurà de deixar la bicicleta o bé a la mateixa estació o bé en una altra. Ho haurà de fer en una estació on hi hagi ancoratges lliures, que estaran indicats amb una llum verda. Haurà de comprovar que la bicicleta queda ben ancorada. No farà falta que torni a passar la targeta ciutadana, llevat que vulgui un justificant del recorregut que ha fet.

Horari
El servei serà operatiu els 365 dies de l’any amb el següent horari:
De diumenges a dijous i els festius: el servei estarà obert de les 7 a les 22 h. A partir de les 22 h només es podran retornar les bicicletes.
Divendres i dissabtes: el servei funcionarà de les de les 7 a les 0 h. A partir de les 0 h només es podran retornar les bicicletes.

Servei gratuït i penalitzacions
Bicipalma no és un sistema públic de lloguer de bicicletes per a ús turístic o recreatiu. Es tracta d’un nou mitjà de transport per a fer els trajectes curts que cada dia es fan a Palma i un complement als sistemes de transport públic de la ciutat.
El 2011, Bicipalma funcionarà en període de proves. Per això, els primers 30 minuts seran gratuïts. Si s’excedeixen aquests 30 minuts es penalitzarà l’usuari segons el temps que utilitzi de més el servei.

Quota anual del servei: 5 euros.
Primers 30 minuts: gratuïts durant el 2011.
Penalitzacions per haver superat els 30 minuts: es penalitzarà per fraccions de 30 minuts. Cada 30 minuts de més suposaran 0,50 euros addicionals.

Si l’ús de Bicipalma ha estat:
Igual o inferior a 30 minuts: gratuït.
Entre 31 i 60 minuts: penalització de 0,50 euros.
Entre 61 i 90 minuts: penalització d’1 euro.
Entre 91 i 120 minuts: penalització 1,5 euros

Bicipalma no es podrà utilitzar més de 2 hores. Si se supera aquest temps, s’aplicaran les següents penalitzacions d’ús:

Lleus: Si s’excedeix el temps de devolució de la bicicleta en més de 2 hores i menys de 3 hores es bloquejarà el servei de Bicipalma de la targeta ciutadana de l’usuari durant set dies; és a dir, no podrà fer ús del servei durant aquest període de temps.
Greus: Si s’excedeix el temps de devolució de la bicicleta en més de 3 hores i menys de 24 hores es bloquejarà el servei de Bicipalma de la targeta ciutadana de l’usuari durant un mes o el temps que quedi d’abonament si aquest és inferior. Durant aquest mes l’usuari no podrà utilitzar Bicipalma.
Molt greus: Si s’excedeix en més de 24 hores el retorn d’una bicicleta es bloquejarà el servei de Bicipalma de la targeta ciutadana de l’usuari durant tres mesos o el temps que quedi d’abonament si aquest és inferior. L’usuari no podrà utilitzar el servei durant aquest període de temps. També es podrà tramitar la baixa indefinida del servei.

Les bicicletes
El sistema disposa, en aquesta primera fase, amb 336 bicicletes, amb els mateixos colors de l’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT); és a dir, blau, blanc i verd. Les característiques de la bicicleta són les següents:

-          canvi de marxes de 3 velocitats i integrat

-          sistema d’il·luminació adaptat a la normativa, amb un far davanter i un pilot darrere

-          timbre

-          frens davanter i posterior.

-          neumàtics reforçats amb un disseny per a evitar en gran mesura que les rodes foradin i amb una fixació amb sistema antirobatori

-          panera davantera

-          selló regulable amb sistema antirobatori

Les estacions
En total, Bicipalma disposa en aquesta primera fase de 28 estacions, que estan ubicades a 15 barris diferents de Palma: Foners, Pere Garau, Marqués de la Fontsanta, Arxiduc, Bons Aires, el Fortí, el Camp d’en Serralta, Santa Catalina, Jaume III, el Born, Plaça dels Patins, Cort, Sant Nicolau, el Sindicat i el Mercat.
Cada estació disposa d’un punt d’interacció amb l’usuari (PIU), el sistema mitjançant pantalles i un programari informàtic que permet als ciutadans i ciutadanes agafar la bicicleta. Aquest punt ofereix les estacions buides més pròximes i permet introduir informació relativa a l’estat de les bicicletes o detectar el mal funcionament o deteriorament de qualsevol element relatiu de la bicicleta que en condicioni el funcionament, entre d’altres. A més, cada estació disposa d’una càmera de videovigilància per a evitar els actes vandàlics.

Pautes de circulació amb Bicipalma
És molt important respectar l’Ordenança municipal de circulació i les normes de la Direcció General de Trànsit.
Les bicicletes de Bicipalma han d’anar pel carril bici. Si no n’hi ha, sempre han de circular per la calçada i no per les voravies. Les voravies són per als vianants i, per tant, les bicicletes no hi poden circular.
A zones per a vianants, parcs o zones Acire del centre els ciclistes només poden anar a la mateixa velocitat que els vianants. Superar aquesta velocitat suposa cometre una infracció.
Quan una calçada té més d’un carril el ciclista ha d’anar pel carril més pròxim a la voravia dreta. Si hi ha un carril per a autobusos i taxis les bicicletes han de circular devora aquests carrils.
Els ciclistes no poden agafar-se als laterals o a qualsevol part d’un vehicle motoritzat.
És molt important respectar les normes de circulació per a poder circular de forma segura i evitar els accidents.
Per ciutat, no és obligatori que els ciclistes duguin casc. Malgrat això, és recomanable dur-lo per a evitar els accidents. Fora de la ciutat sí que és obligatori dur-ne, com és obligatori dur a la ciutat els llums de davant i darrere encesos quan se circula de vespre.
Tothom ha de respectar els senyals de trànsit per a circular d’acord amb la normativa vigent. Als carrils bici hi ha una senyalització que els ciclistes han de complir.

Més informació a www.bicipalma.es

Posted març 15th, 2011 by pedalejant and filed in General