El cost del trajecte en metro es dispara fins els 36 €/pax.

metro2

El forat negre en que s’ha convertit el Metro de Palma no deixa de créixer. Si l’any 2011 sabíem que cada passatger transportat tenia un cost de 21 €, enguany les xifres són encara més preocupants: ni més ni menys que 35,7 € per passatger.

L’increment en la factura s’explica principalment per una notable pèrdua d’usuaris -1,6 milions l’any 2010 vs. 700.000 el 2015-, arran de la crisi econòmica, l’empitjorament del servei, i sobre tot passat l’efecte novetat.

Fa un any ja contàvem l’incert futur d’aquesta obra faraònica, que de no absorbir la totalitat dels actuals usuaris de la línia 19 de l’EMT (devers 8 milions de pax. anuals) i bona part del trànsit motoritzat actual (el que implicaria un tancament del pàrking de la UIB), camina inexorablement cap al seu tancament.

Cada any s’han de pagar, des de Serveis Ferroviaris de Mallorca, 22 milions d’euros en amortització i interessos, més uns 3 milions en concepte de manteniment -els diners que ens estalviaríem en cas de tancament, 4,3 € per passatger-.

Amb el canvi de color polític al Govern Balear, s’ha replantejat la viabilitat de la línia, i el conseller de Territori Joan Boned ja ha encarregat un estudi que pot ser clau en la presa d’una decisió definitiva.

Tindran el valor polític de tancar la línia? Trobaran una manera de rentabilitzar-la? El temps ens ho dirà.

Posted febrer 7th, 2016 by Stefan Nolte and filed in Infraestructura, Palma

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.