Torna la BICIFESTA, després del parèntesis nadalenc

1_30871_2

Després del parèntesis al  mes de Desembre, per els esdeveniments nadalencs, la BICIFESTA torna dia 31 de gener, com ja es una tradició, cada darrer diumenge de mes. El dia estarà marcat per les curses infantils, zona de jocs infantils, un circuit de seguretat vial, concursos i el passeig familiar.

1. BICICURSES INFANTILS

2 Curses per a nins. 11.00h i 11.30h. (Des de l’edifici de Sta. Lucia, fins a la Plaça Espanya) Nins de 5 a 8 anys.

2 Curses per a nins. 11.00h i 11.30h. (Des de l’edifici de Sta. Lucia, fins a la Plaça Espanya) Nins de 8 a 12 anys

Inscripcions el mateix dia a la Plaça Espanya

Diploma de participació per als participants Medalles als 3 primers classificats en cada cursa

2. CIRCUIT DE SEGURETAT VIAL DE LA POLICIA LOCAL DE PALMA

Circuit de seguretat vial per a nins. A la Plaça Espanya

3.  ZONA DE JOCS INFANTILS Futbolí gegant IME amb monitor. Centre pl. Espanya. FUTBOL

2 castells inflables. Centre pl. Espanya

2 taules de tennis de taula. Centre pl. Espanya. TENNIS DE TAULA.

2 Camps de bàdminton i 2 de tennis. BADMINTON O TENNIS.

Espai de bàsquet

Jocs de raqueta

Zona de psicomotricitat infantil.

 4. CONCURS BICIDIBUIX

Concurs infantil sota el tema: “Amb bici per la meva ciutat”

Muntarem unes taules normals per als nins més grans i unes petites per a nins petits, perquè durant tota la jornada puguin anar dibuixant.

A les 13.30h es seleccionarà el dibuix guanyador i el regal serà una bicicleta. Tots els dibuixos seran exposats en uns panells.

5. PASSEIG FAMILIAR AMB BICI

A les 12h. Es farà un passeig amb pares, nins i monitors que sortirà des de l’arc del IME i seguirà el següent recorregut: Avingudes direcció cap El Corte Inglés, Passeig Marítim, carril bici de Avinguda Argentina i Passeig Mallorca, i volta per la calçada cap a la Plaça Espanya. És un passeig lúdic on els pares i nins podran gaudir de la nostra ciutat amb bici i poder tenir un major coneixement dels carrils que hi ha a Palma. Els participants s’haurien d’inscriure i se’ls donarà un dorsal perquè d’entre tots els participants puguem fer un petit sorteig de regals que es farà amb el nombre de dorsal.

Esperem que aconsegueixi l’èxit de cada edició!.

Entrada publicada per pedalejant

Posted gener 28th, 2010 by pedalejant and filed in General

Avui s’aprova el projecte de “Bicing” a Palma

Es va acostant el que altres ciutats ja fa anys que tenen; un servei de lloguer públic de bicicletes. Segons afirma el regidor de Mobilitat de Cort,  José Hila, avui s’aprova el projecte de préstec de bicicletes, el qual serà sufragat pel plan E amb una dotació de 800 000 euros. Això inclou la primera fase, la del casc antic, i es preveu que sigui operatiu a finals d’any. Posteriroment s’ampliarà el número d’estacions i bicicletes disponibles.

Les bicicletes es podran utilitzar mitjançant la targeta ciutadana, i es permetrà el transport intermodal gratuït durant mitja hora després d’haver agafat un autobús .

Entrada publicada per pamboli

Posted gener 27th, 2010 by pamboli and filed in General
Tags:

Entrevista Francisco Hila, regidor de Mobilitat

Francisco Hila, nou regidor de Mobilitat ha concedit una entrevista a Diario de Mallorca, en la qual, explica la importància de la seguretat vial.

Quina importància té fer servir complements de seguretat vial per anar en bici?

És molt important que els ciclistes facin servir complements de seguretat vial a l’hora d ‘anar amb bicicletes perquè és la millor manera per prevenir accidentes. També permet fer els desplaçaments amb seguretat.

Creu que la gent està conscienciada de l’ús d’aquests complements quan va en bici igual que ho fa si va en moto?

M’agradaria recordar que fa uns anys els motoristes no utilitzaven casc en el seus desplaçaments. Les campanyes de sensibilització i la posterior sanció van canviar aquesta dinàmica i van permetre reduir significament les conseqüències d’una caiguda. Per això creiem que és necessari conscienciar al ciclista de la necessitat d’utilitzar aquests complement, que els permetrà circular d’una forma més segura i minimitzar els efectes d’un accident.

La normativa municipal actual estableix l’obligatorietat  del casco tant per a adults com a nins? En què casos és obligatori?

La Llei de Tràfic marca que no és obligatòria la utilització del casc en vies urbanes, és a dir, dintre de la ciutat. Si és obligatori el seu ús fora en vies interurbanes. Malgrat això, l’Ajuntament si recomana que els ciclistes facin ús del casc per millorar la seva seguretat.

És obligatori l’ús dels altres elements de seguretat vial com el collar reflectant de nins, la bomba de reparació, la llum davantera i la llum trasera?

Per poder circular amb bicicletes, com marca el reglament general de vehicles, s’Ha de disposar d’un sistema adequat de frenat i d’un timbre. A més, per poder circular de vespre, per túnels o en condicions meteorològiques o ambientals que disminueixen sensiblement la visibilitat, també són obligatòries les llums de posició davanters i del darrera i el catadiòptric posterior. No són obligatoris els catadiòptrics en els radis de les rodes i els pedals.

La legislació estableix la possibilitat de posar multes o altra sanció per no usar el casc i els altres complements.

 No portar aquells elements que el reglament general de vehicles marca com a obligatoris implica una sanció. És a dir, la Policia Local pot sancionar a un ciclista que no duu la llum de posició davantera perquè és obligatori. En canvi, pel que fa al casc, dintre de la ciutat no és obligatori, malgrat l’Ajuntament recomana el seu ús.

Té previst l’ajuntament incloure canvis a la normativa per promoure el seu ús?

En aquests moments l’Ajuntament de Palma està redactant una nova ordenança que definirà les obligacions dels ciclistes i els vianants. Aquesta nova ordenança inclourà aspectes relacionats amb la seguretat vial.

L’ajuntament posarà en marxa iniciatives per a la promoció de la seguretat amb bici?

El fet d’elaborar una nova ordenança ja implica el interès de l’Ajuntament de Palma en promoure la circulació en bici en condicions de seguretat. Al llarg d’aquest any es farà feina en la consolidació dels carrils bici i en explicar als ciutadans i ciutadanes de Palma de com s’ha de circular per ells i per la resta de la ciutat.

Què en troba de la promoció del Kit de seguretat llançada des de Diario de Mallorca i de la que en són patrocinadors Ajuntament, Govern i la Fundació pel Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears? Afavorirà que més gent es desplaci per Palma en bici?

Es tracta d’una bona iniciativa per potenciar l’ús de la bicicleta en condicions de seguretat. És molt important que els ciclistes utilitzin l’equipament adequat per poder desplaçar-se per Palma de forma segura i, d’aquesta forma, evitar accidentes. Així, els desplaçaments amb bicicleta, que ja estan creixent i seguiran creixent dia a dia, es realitzaran de forma segura.

El proper 20 de gener Diario de Mallorca participarà a la Diada Ciclista per fer promoció d’aquests complements. De quina manera ajudarà a conscienciar als participants de la necessitat de fer ús d’aquests complements?

És molt important conscienciar tant a joves com a adults de la necessitat de circular amb bicicleta amb els complements necessaris que permetin garantir la seva seguretat. Així, s’eviten possibles accidents i es protegeix tant al ciclista com a la resta de ciutadans i ciutadanes que circulen amb un altre mitjà de transport, ja sigui a peu, amb cotxe o amb transport públic. Darrerament s’estan realitzant una gran quantitat d’accions i treballant força per caminar cap a una Palma més sostenible com es va poder demostrar amb la gran quantitat d’actes de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Creu que la ciutadania s’està conscienciat de que tothom ha de donar una mà?

La societat està cada cop més preocupada pel medi ambient, com ho demostra la gran afluència de ciutadans i ciutadanes que participen de les iniciatives que impulsa l’Ajuntament de Palma. Aquest consistori està treballant per aconseguir un nou model de ciutat, que passa per un nou model de mobilitat que inclou diferents actuacions. No és sostenible mediambientalment que a Palma hi haguí un milió de desplaçaments diaris en vehicle privat ni que sigui la ciutat espanyola amb un percentatge major de cotxes per habitant. D’aquí l’esforç que estem dedicant a la millora del transport públic, a la creació d’una xarxa de carrils bicis, a la creació d’eixos cívics, a la posada en marxa d’aparcaments dissuasoris, entre d’altres iniciatives, perquè els ciutadans i ciutadanes tinguin més opcions a l’hora d’escollir com moure’s per Palma i puguem reduir entre tots el número de desplaçaments diaris en vehicle privat.

Fa relativament poc que es va dur a terme l’ampliació del carril bici del Parc de Sa Riera al Passeig Marítim, estan previstes més ampliacions o la creació de noves rutes per facilitar la circulació en aquest mitja de transport?

Durant 2009 es van construir cinc carrils bici gràcies al Fons Estatal d’Inversió Local, més conegut com Pla E. Amb aquest cinc carrils bici, s’ha incrementat la xarxa en 8,5 quilòmetres, permetent arribar als 42 quilòmetres. A més, també s’han posat en funcionament la ronda de Balmes i el del Parc de sa Riera. Aquest 2010 el destinarem a consolidar i potenciar la xarxa de carrils bici i estudiarem la possibilitat d’ampliar-la. A finals d’any, esperem que ja hagi entrat en funcionament la bicicleta pública, que permetrà fomentar l’ús de la bicicleta.

Actuacions com l’ampliació del carril bici o En bici per Palma han permès que darrerament es vegi més gent amb bici per Ciutat, però així i tot, encara en resulten pocs front al gran nombre de cotxes. Creu que és un problema d’inseguretat per part els usuaris?

Amb la creació d’una xarxa de carrils bici estem donant al ciclista no només la possibilitat que pugui moure’s per la seva ciutat en bicicleta, sinó que ho pugui fer en condicions de seguretat. La xarxa és una novetat a Ciutat i com totes les novetats requereix temps. La gent ha de conèixer que existeix aquesta nova opció a Palma.

La promoció està adreçada a tots els públics, inclosos nins. En el seus cas, hauríem de parlar ja d’una educació sostenible?

És important que els més joves rebin una educació que tingui en compte la importància de viure en una societat més sostenible. Els nins i nines d’avui han de créixer conscienciats de la necessitat de respectar el medi ambient i, per tant, de la necessitat d’utilitzar formes de transport més ecològiques.

Entrada publicada per pedalejant

Posted gener 16th, 2010 by pedalejant and filed in General

Diada Ciclista Sant Sebastià 2010

Dintre del programa de festes de Sant Sebastià, i com cada any, la tradicional Diada Ciclista tindrà lloc dia 20 de Gener. Partirà a les 12 hores a la plaça de Cort, i arribarà al Palau Municipal d’Esports.

Hi haurà premis al ciclista més jove, al de més edat, a la millor disfressa, al grup escolar més nombrós i atractiu, i a la bicicleta original. Així que ciclistes llonguets, ja ho sabeu!

Inscripcions a la plaça Major.

cartelldiada2010

Entrada publicada per pamboli

Posted gener 13th, 2010 by pamboli and filed in General
Tags: