Nou passeig entre Sant Agustí i Gènova.

Gènova i Sant Agustí estan units des d’ahir gràcies d’un nou passeig. Vianants i ciclistes podran desplaçar-se d’un barri a un altre sense posar en lloc la seva vida. Aquest projecte ha costat amb un pressupost de 802.664 euros executat per l’Ajuntament de Palma amb els fons del Pla E.

La passarel·la connecta el poliesportiu Rudy Fernández de Sant Agustí amb el cementiri de Gènova. Així mateix, aquest tram dóna continuïtat a la plataforma construïda pel Consell de Mallorca que enllaça la Base General Asensio amb el barri de Gènova.

La suma d’aquests projectes connecta Sant Agustí amb el carril bici de l’Avinguda de Picasso. Aquest enllaça amb el carril bici del Parc de Sa Riera i, finalment, fins a les avingudes. Amb aquesta obra, els veïns de Gènova i Sant Agustí podran accedir amb bicicleta fins al centre de Palma de manera segura.

El passeig té una amplària de quatre metres i una longitud de 726 metres. La batlessa de Palma, Aina Calvo, durant l’acte d’inauguració va ressaltar la implicació ciutadana. “No és fàcil guanyar terreny al cotxe. En aquest cas s’ha pogut aconseguir gràcies a la col·laboració de tots”, Calvo va agrair també públicament a tots els propietaris que han cedit part dels seus terrenys per a fer la passarel·la.

Entrada publicada per pedalejant

Posted febrer 27th, 2010 by pedalejant and filed in General

Visita Es Baluard per només 2 euros si hi vas en bici

El Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, Es Baluard, ha posat en marxa una oferta que premia els visitants ciclistes. Es tracta d’una rebaixa força important si tenim en compte que el preu general és de 6 euros, tres vegades més car. S’ha habilitat un aparcament per a bicicletes al mateix recinte d’Es Baluard, situat al davant de les portes de vidre per on s’entra al museu, tal com apareix a la fotografia.

baluardbici3

Actualment, i fins dia 2 de maig es pot gaudir de l’exposició temporalJuan Uslé. Nudos y Rizomas”. És la primera exposició individual de l’artista santanderí a les Illes Balears, reunint un total de 21 pintures realitzades entre els anys 1993 i 2009. Són obres de colors vibrants i de grans contrasts entre geometries i els gests.

Juan Uslé

També es poden visitar la resta d’exposicions, algunes d’elles de caràcter permanent, que són “Paisatges Creuats: Modernisme-Postmodernitat”, “Dona, Dona”, “Ceràmiques de Picasso”, “Diàlegs en l’Abstracció” i “Sala Joan Miró”. Recordau que l’horari d’hivern del museu és de 10 a 20 hores, i els dilluns roman tancat. Si encara no vos heu animat, recordau que aquest diumenge 28 de febrer, en motiu de la celebració del dia de les Illes Balears, i en el marc dels actes de celebració del sisè aniversari del museu, l’entrada serà gratuïta.

baluardnocturn2

Entrada publicada per pamboli

Posted febrer 26th, 2010 by Joan Lladó and filed in General

Bicicletes sobre fils

Martin Angelov treballa amb diferents projectes experimentals dintre l’urbanisme, i es el creador del concepte Kolelinia. Es tracte d’una primera “idea boja” de desplaçar-nos en bicicleta a traves de fils, de manera que es puguin travessar zones que no estan pensades per les bicicletes. La idea ha anat perfeccionant-se fins a esdevenir un concepte treballat que qui sap si algun dia veurem a les nostres ciutats.

Més informació a http://kolelinia.com/en/

Entrada publicada per pamboli

Posted febrer 24th, 2010 by Joan Lladó and filed in General

Blanquerna, un fracàs?

blanqenna antic

Enredera queda aquell antic carrer Blanquerna, ja convertit en el primer eix cívic de Palma. Molta fou la polèmica, però finalment s’arribà a un acord per tal de tirar endavant un projecte. Un projecte descafeïnat, que encara permetia el trànsit de vehicles i l’estacionament a un dels laterals, alhora que es guanyava espai per al vianant i un carril bici.

Ara però, és el moment d’avaluar-ne el resultat. A primer cop d’ull, destaca la millora substancial de l’aspecte, nou i uniforme, del trespol. En segon lloc ens arriba una sensació de major amplitud, més llibertat de moviment, i alhora de caos. Això es degut a la falta de límits clars, un carril bici escassament marcat, i tot a una mateixa altura. L’espai dedicat a l’estacionament de cotxes està plenament ocupat, i alguns cotxes i furgonetes no dubten en envair l’espai que no els pertoca, obstaculitzant el carril bici.

blanquerna

Ens podem plantejar vàries solucions, si bé la més efectiva i fàcil seria la supressió total del transit motoritzat, exceptuant garatges particulars. L’altra solució seria delimitar clarament els diferents usos, amb posada de pilons si és necessari, i un control estricte.

Entrada publicada per pamboli

Posted febrer 22nd, 2010 by Joan Lladó and filed in General

El carril bici inaugurat l’any pasat, encara amb obres.

Com és costum en les institucions, el passeig per a ciclistes i vianants de Gènova es va inaugurar abans d’haver-lo connectat amb Sa Teulera. I també, com és sospitosament habitual, hi va haver despreniments poc temps després d’haver-se inaugurat. Els veïnats ja avisaren de la insuficient inclinació del talús i de la mala col·locació de la reixa, situada a sobre del talús i no a la mateixa altura del passeig.
Ara bé, com a fet positiu,  tenim un carril bici que transcorre paral·lel al camí dels reis (Ma-1044), i què, quan acabin les obres del pont sobre la via de cintura, conectarà amb Sa Teulera.
pontAsensio
Pintat de vermell la zona per on discorrerà el carril bici, que encara s'està construint
IMG_2920modificatImatge del nou carril bici que transcorre en direcció a l'hospital de Son Dureta.

Característiques del Passeig:

Armengol inaugura el passeig entre Gènova i Sa Teulera
Fotografia del dia de la inaguració

PASSEIG PER A VIANANTS I CICLISTES A LA Ma-1044
(GÈNOVA-SA TEULERA)
DESCRIPCIÓ DE LES OBRES
 El nou passeig té un quilòmetre de llargària i una amplària de 4,5 m, 2 dels
quals són per als ciclistes i 2,5, per als vianants.
 El ferm del nou traçat és el recomanat per a carril bici, d’acord amb les normes
del Ministeri de Foment.
 Per garantir la seguretat de vianants i ciclistes a tot el nou tram, s’han col·locat
44 faroles de 4 m d’alt i una potència de 200 w.
 S’ha perllongat l’obra de fàbrica sobre el torrent del Mal Pas per poder
continuar el passeig.
 S’ha posat una reixeta de tancament confrontant amb la finca de Son Berga i
s’ha refet el mur de pedra que hi havia entre Gènova i la possessió de Son
Berga.
 S’han instal·lat de bell nou dues parades per al transport públic a la zona de la
possessió de Son Berga.
 Per reforçar la seguretat tant dels vianants com dels ciclistes, s’ha col·locat una
barrera de contenció de vehicles de fusta i acer, per separar el nou passeig de
la calçada per a vehicles amb motor.
 Pel que fa a l’enjardinament, s’han plantat 33 alzines.
 S’ha completat l’obra amb mobiliari urbà (bancs i papereres).
La propietat de la possessió de Son Berga ha cedit els terrenys.
INVERSIÓ APROXIMADA: 850.000 €

Entrada publicada per pamboli

Posted febrer 10th, 2010 by Joan Lladó and filed in General