‘Bicing’ a Palma al 2010

bicing-barcelona

L’Ajuntament de Palma, confia que durant el darrer trimestre del 2010, la ciutat compti amb el sistema de lloguer públic de bicicletes, denominat ‘Bicing’, com ja existeixen a altres ciutats, com Barcelona o Sevilla, amb la finalitat de fomentar la utilització d’aquest mitja de transport sostenible.

Així s’ha anunciat amb motiu de la celebració de la tercera edició de la ‘Bicifesta’, que ha contant amb un circuit tancat d’uns tres kilòmetres, entre els tres carrils de la corona interior d’Avingudes i el Passeig Marítim fins Avinguda Argentina.

Actualment, Cort està estudiant els inconvenients que han sorgit a Barcelona i Sevilla amb el ‘Bicing’, amb l’objectiu d’evitar que es repeteixin a Ciutat, aquests fan referencia a problemes de seguretat i al manteniment de les bicicletes, degut a que moltes són robades o presenten averies.

La ciutat comtal disposa de 190.000 abonats amb prop d’uns 40.000 viatges diaris, 13 milions de viatges a l’any, amb un parc de 6.000 bicicletes situades en 400 estacions. Molts ho qualifiquen com un èxit rotund, mentre els més escèptics troben si la despesa pública compensa el nombre d’abonats. Sevilla per la seva banda, compta amb prop de 52.000 abonats amb un parc de 2.500 bicicletes situades a 250 estacions distribuïdes per tota la ciutat.

Per altra banda, des del consistori palmesà estan actualitzant l’ordenança per el ús de la bicicleta, que en breu serà presentat el seu esborrany. La nova ordenança establirà de forma clara les regles en relació a la utilització de la bicicleta per les aceres.

Posted octubre 25th, 2009 by pedalejant and filed in General

2 Responses to “‘Bicing’ a Palma al 2010”

  1. Booze escrigué:

    Ja era hora!!!

    Està clar que l’ús de la bicicleta creix exponencialment amb un sistema com aquest, A més, Palma al ésser tan turística pot aprofitar-ho de forma genial.

    Això sí, amb els guiris sobretot seria necessari un sistema de fiances elevat perquè no vagin xoriçant les bicis. Per no discriminar es podria fer dos tipus de carnets, un per dies amb fiança elevada i un altra com abonament que s’enviés a una adreça per correu certificat o es recollís una setmana després, per evitar bandalisme.

    I a més, esperem que no discriminin per població i deixin fer l’abonament a qualsevol persona de les Illes Balears

  2. Marc escrigué:

    Molt bona notícia! Sobretot si va acompanyada d’una xarxa de carrils bici en condicions.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.