Comença a Saragossa la prova pilot del Registre Nacional de Bicicletes

 
A partir del passat dia 1 de febrer ha començat a la ciutat de Saragossa la primera prova pilot del Registre Nacional de Bicicletes. Aquest registre serà voluntari, i neix per iniciativa de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i la Direcció General de Trànsit, en un intent de millorar la lluita contra els robatoris i la recuperació dels cicles.

Fins ara només existien registres municipals a les ciutats de Saragossa, Barcelona i Sevilla, però la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta ha considerat més eficient fer-ne una base de dades centralitzada, tant des del punt de vista econòmic com del de l’eficàcia policial.

Per la prova pilot de Saragossa  es podran inscriure 100 bicicletes inicialment, des d’una pàgina web, incloent-hi les dades personals del propietari, una fotografia del cicle i el número de bastidor (si en te). Un pic s’ha inscrit el vehicle, s’haurà de realitzar una validació a les oficines municipals que s’hagin habilitat.

Si es completa de manera satisfactòria aquesta prova pilot, s’espera extendre el sistema a totes les ciutats de l’Estat Espanyol que s’hi vulguin adherir d’aqui pocs mesos. Pel servei es cobrarà una quota única de caràcter simbòlic de 5 €.

Gràcies al nou Registre Nacional de Bicicletes es podrà fer extensiva la denúncia a tot el territori espanyol, i els policies de diferents ciutats podran posar-se en contacte amb els propietaris dels cicles recuperats.

Esperem que el RNB serveixi per reduir el nombre de robatoris de bicis!

Font:  La Tribuna de Saragossa

Posted febrer 8th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Península Ibèrica, tot sobre bicis

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.