El govern d’Uruguai canviarà armes de foc per bicicletes

L’Uruguai, a l’igual que la resta de l’Amèrica Llatina, pateix des de fa temps un greu problema de seguretat ciutadana per la proliferació d’armes de foc fora de control. Com a tants d’altres llocs, el Govern duu anys intentant lluitar contra aquesta lacra, llençant diverses iniciatives de desarmament voluntari i tenència responsable, generalment amb un èxit limitat.

“Aquí tots sabem que hi ha un tràfic d’armes molt important, ja que tenim unes fronteres molt permeables amb dos grans països productors -el Brasil i l’Argentina-”, va declarar recentment la diputada i ex-ministra d’Interior Daisy Tourné. També denuncià l’inexistència d’una legislació prou clara per a perseguir aquest tràfic, i que “el registre d’armes està en mans del Ministeri de Defensa, cosa que no te cap sentit perquè es tracta d’un problema civil”.

Durant l’any 2010, moriren 324 persones per culpa de les armes de foc -sobre una població de poc més de tres milions d’habitants-.

Però no totes les perspectives són tan negatives, en aquest camp. La nova campanya de desarmament voluntari ve aquesta vegada amb uns incentius força atractius: per l’entrega de les pistoles es rebran a canvi ordinadors i bicicletes. “Volem intercanviar armes de foc per armes de coneixement, de treball i d’oci”, declarà un càrreg de confiança del Ministre d’Interior Eduardo Bonomi.

Els hi desitjam tota la sort del món, per veure un Uruguai amb més bicis i menys armes!

Posted gener 26th, 2013 by Stefan Nolte and filed in Resta del món

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.