A Palma en sabem molt

1251793797_0

La qüestió és queixar-se, i d’això en sabem molt a Mallorca i en particular a Palma. El passat 20 de setembre es va inaugurar oficialment el carril bici de les Avingudes, un vial des d’Es Fortí fins el Parc de la Mar i que enllaça amb altres carrils oberts als darrers mesos. Tot, en un intent de Cort per impulsar el transport públic i reduir el nombre de vehicles privats.

Com no podia ser d’altra manera la construcció d’aquesta alternativa de transport no ha deixat indiferent a ningú, i és que són molts els que s’han posicionat en contra d’un carril bici que ha eliminat un tram pel que dia rere dia circulen prop de 50.000 vehicles. No ens enganem, aquest model és insostenible, i cal un canvi de mentalitat.

Tothom entén o (hauria) que la lluita no és entre el vianant i la bicicleta, sinó que entre el mitjà de dues rodes respectuós amb el medi ambient i el vehicles motoritzats. Davant això pareix evident que a l’hora de fer un carril bici és eliminar espai als vehicles i no als vianants, la bicicleta és una alternativa als nombrosos cotxes que hi ha a Ciutat i no als vianants

El canvi passa per aprendre a viure amb només dos carrils en un dels dos sentits per la principal via de Palma. Hi ha ciutats més grans i amb molta més població que han apres a viure amb menys carrils pels cotxes. Per tant, la solució és cercar alternatives al vehicle privat com el transport públic o perquè no.. animar-se a pedalejar i aprofitar l’obra duta a terme. I si algú no vol prescindir de les comoditats del cotxe, optar doncs a agafar altres vies o aprendre a viure amb un carril manco.

Posted octubre 4th, 2009 by pedalejant and filed in General

One Response to “A Palma en sabem molt”

  1. joarló escrigué:

    Ei, companys!

    Felicitats per aquest nou blog, i llarga vida, com també llarga vida al carril bici!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.