Els cotxes tornen a Blanquerna.

Prop de 300 persones han sortit avui vespre al carrer per a demanar que es torni a peatonalitzar completament Blanquerna. En una marxa pacífica, els manifestants han recorregut el carrer demanant al consistori que es faci enrera en la seva decisió de permetre la circulació de vehicles a un tram de la via. Entre els manifestants no han faltat alguns polítics que a l’anterior legislatura apostaren per la peatonalització de Blanquerna.

La marxa s’ha produit després que l’Ajuntament de Palma haguí reobert aquest mateix matí al trànsit un tram del carrer Blanquerna, entre els carrers Antoni Marqués i Ticià, mentre que ha decidit mantenir de vianants dos trams, compresos entre Avingudes i Antoni Marquès i entre la Plaça Santa Pagesa i la Plaça París, on també continuarà el carril bici, si bé no a la part dreta com fins ara, sinó al centre.

El tinent de batle de Turisme i Coordinació Municipal, Álvaro Gijón, ha subratllat que l’equip de Govern ha decidit reobrir al trànsit un carril a la zona de comerç tradicional del carrer Blanquerna, on s’habilitarà un aparcament per a la càrrega i descàrrega en què, una vegada finalitzi, també podran aparcar els vehicles durant un temps màxim de deu minuts.

“Som conscients que no hem acontentat tothom, però és la millor solució”, ha subratllat Gijón, que ha incidit en el fet que en tot moment, l’equip de Govern ha intentat cercar el “consens” amb les set associacions de veïns afectades, cosa que, segons ha afirmat, ha estat impossible amb les associacions de Camp Redó i Santa Pagesa que en tot moment s’han oposat a l’obertura del trànsit al carrer Blanquerna.

FONT

Posted juliol 6th, 2011 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.