El carril bici d’Avingudes té els dies contats.

L’Ajuntament de Palma començarà dijous que ve a construir un nou carril bici de 2.027 metres, en substitució de l’actual que travessa les Avingudes i que mideix 1.500 metres lineals, si bé les bicicletes compartiran el mateix espai amb els cotxes en alguns dels trams, denominats ‘ciclocarrers’, situats als carrers Esclaramunda, Cecili Metel, Sant Miquel, Velázquez i Josep Anselm Clavé, encara que els vehicles a dues rodes tindran prioritat.

Així ho ha explicat en una roda de premsa el regidor de Mobilitat i president de l’EMT, Gabriel Vallejo, qui ha manifestat que amb l’eliminació del carril bici de les Avingudes, construït en la passada legislatura, es dóna compliment a una promesa electoral del PP, després que hagi rebut les queixes d’associacions de transportistes, taxistes i comerciants davant el “col·lapse” que es generava en una de les principals artèries de la ciutat.

D’aquesta manera, ha subratllat que el Consistori ha decidit destinar 196.000 euros per eliminar el carril bici d’Avingudes, pel qual transcorren diàriament prop de 1.000 bicicletes i obrir de nou un tercer carril per a vehicles, tenint en compte que en aquest tram “circulen diàriament 18.000 cotxes”.

Vallejo ha assenyalat que el seu objectiu és que totes les obres estiguin concloses a mitjans de setembre, coincidint amb l’inici escolar i ha detallat que el nou carril bici transcorrerà des de Rubén Darío passant per Santiago Rusiñol i la Plaça Bisbe Berenguer de Palou (Plaça dels Patins).

Des de Bisbe Berenguer de Palou, començarà un ‘ciclocarrer’ en el qual els vehicles només podran circular com a màxim a 30 quilòmetres per hora donant prioritat a les bicicletes i que recorrerà els carrers Cecili Metel, Sant Miquel i Reina Esclaramunda.

Mentre, des del carrer Sant Miquel començarà un carril bici en zona per als vianants per darrere de la Plaça Espanya, concretament, al carrer Marie Curie, que arribarà fins a Bastió d’en Sanoguera, on es construirà un carril bici en calçada.

Així, una vegada que aquest carril arribi fins a Bisbe Perelló, començarà un altre ‘ciclocarrer’, on les bicis compartiran el mateix espai amb els vehicles entre Bisbe Perelló i el carrer Velázquez en un sentit i des de Josep Anselm Clavé i Bisbe Perelló en el sentit contrari.

Posteriorment, es construirà un carril bici en calçada al carrer Alexandre Jaume, fins al carrer Sindicat, on hi haurà una altra ‘ciclocarrer’ fins a la Plaça de Sant Antoni des d’on es mantindrà el carril bici existent fins a arribar al mar.

Posted juliol 18th, 2011 by pedalejant and filed in General

4 Responses to “El carril bici d’Avingudes té els dies contats.”

 1. Joan escrigué:

  Quin desastre!!

 2. Xesca escrigué:

  I pels que anam amb els fills serà segur? Si els cotxes no respecten les motos imaginau les bicicletes.

 3. Alberto escrigué:

  Es que lo que tendriamos que hacer es ir por el carril bus de avenidas a nuestro ritmo… el es el presinte de la EMT y haber si los taxistas se quejan mas con carril o sin carril bici…

 4. mar saura escrigué:

  També record quan en Jaume Matas era president i varen pintar una bicicleta a algunes carreteres secundàries de Mallorca, com per exemple de Bunyola a Orient, i varen dir que havien creat centenars de carrils bici. Aquests del PP mai han sortit de l’illa?? A qualsevol ciutat avançada espanyola o europea veuran que les bicis bé mereixen anar per carrils segregats dels cotxes. Altra cosa vol dir que la intenció és eliminar les bicis.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.