Bicipalma conta ja amb 10.000 usuaris.

bicipalmaEl servei de bicicleta pública, Bicipalma, conta a partir d’aquest divendres amb 2.000 usuaris més que havien sol·licitat utilitzar aquest sistema a través de les targetes ciutadanes, sumant així un total de 10.000 usuaris que tenen dret a emprar aquestes bicis.
En un comunicat, l’Ajuntament de Palma ha indicat que es tracta d’usuaris donats d’alta a la pàgina web de Bicipalma abans del 5 d’abril, mentre que, d’altra banda, ha revelat que després de la incorporació de 2.000 nous usuaris, a partir d’ara, quedaran en llista d’espera 7.000 ciutadans fins a les properes ampliacions d’aquest servei públic.

Malgrat que al principi, l’anterior equip de Govern del Consistori preveia cobrar una quota d’alta de 5 euros, que s’anaven a carregar a la targeta ciutadana i que seria el que costés aquest servei durant el 2011, finalment, va decidir posposar aquest pagament fins al cap de les eleccions, després que el PP critiqués que aquest cobrament era “il·legal”, perquè no havia estat aprovat en Ple.
Al principi, el Consistori també pretenia que els primers 30 minuts de la utilització de la bici pública fossin gratuïts, de manera que si s’excedia aquest temps, es penalitzaria a l’usuari segons els minuts de més que utilitzés el servei, amb una penalització de 0,50 euros cada 30 minuts de més, que s’anirien acumulant.
No obstant això, l’Ajuntament també va posposar aquesta mesura fins els comicis, després de la citada denúncia dels ‘populars’, en la qual assenyalaven que aquest tipus de cobraments han de ser aprovats en el Ple municipal.
L’objectiu inicial de l’equip de Govern era que si l’ús de Bicipalma ha estat igual o inferior a 30 minuts, el cost seria gratuït, mentre que si era utilitzat entre 31 i 60 minuts, s’aplicaria una penalització de 0,50 euros; entre 61 i 90 minuts una penalització d’1 euro i entre 91 i 120 minuts una penalització d’1,5 euros.
D’aquesta manera, el Consistori pretenia que Bicipalma no es pogués utilitzar més de dues hores, a partir de les quals s’aplicarien una sèrie de penalitzacions, que podrien arribar a la baixa del servei, si bé, de moment, serà totalment gratuït amb independència de les hores que s’usi.

El servei està operatiu els 365 dies de l’any amb el següent horari: de dilluns a dijous, els diumenges i els festius estarà obert des de les 07.00 fins a les 22.00 hores, de manera que a partir de les 22.00 només es poden retornar les bicicletes.
Mentre, els divendres i dissabtes el servei funciona des de les 07.00 fins a les 00.00 hores, si bé a partir de les 00.00 hores només es poden retornar les bicicletes.

Posted juliol 22nd, 2011 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.