Massa Crítica avisa que el nou carril bici serà “més perillós” que el d’Avingudes

El portaveu de Massa Crítica, Carlos Valentí, ha advertit que el nou carril bici que dijous passat va començar a construir l’Ajuntament de Palma serà “més perillós” que el d’Avingudes per la seva convivència amb els cotxes en diversos trams i per la “invasió” de l’espai destinat als vianants en uns altres.

Prop de 300 ciclistes, entre els quals es trobava el portaveu del PSM-IV-ExM a l’Ajuntament de Palma, Antoni Verger, es van concentrat dissabte matí a la Plaça Espanya, des d’on es va inicia una marxa per exigir al Consistori que canviï d’opinió i mantingui el carril bici d’Avingudes.

Així, Valentí ha indicat que té la “esperança” que Cort “canviï d’opinió”, tenint en compte que el carril d’Avingudes és utilitzat diàriament per “1.200 ciclistes”, la qual cosa suposa 400 més que els xifrats pel regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Gabriel Vallejo.
“Un equip de Govern de l’Ajuntament que quan estava en l’oposició deia que el tema de la bicicleta no era prioritari, ara es gasta 196.000 euros a desmantellar una infraestructura que ja funcionava al·legant que es tracta d’una qüestió de seguretat, quan crec que no tenen xifres de gent que hagi tingut un accident greu en el carril bici d’Avingudes”, ha sostingut.

Respecte als ‘ciclocarrers’, que és la principal novetat del nou carril en els quals els ciclistes compartiran el mateix espai amb els cotxes, Valentí ha senyalat que això és “el que hem utilitzat tota la vida els ciclistes quan no hi ha carrils”.
“No perquè li posen un nom nou va a semblar que han inventat la pólvora”, ha assenyalat el portaveu de Massa Crítica, qui ha considerat que els qui tinguin un “poc de por” d’utilitzar la bicicleta per Palma “no aniran per les ciclocarrers, mentre que per les Avingudes sí que anaven”.

A més, ha afegit que el nou carril no només no millora un dels punts “més conflictius”, que és el de la Plaça Espanya, atès que el nou traçat preveu que les bicicletes travessin el carrer Marie Curie i el mitjà de la plaça, la qual cosa, al seu judici, dificultarà la “convivència” entre aquests vehicles i els vianants en hora punta.

D’altra banda, ha censurat que el Consistori de Palma no només no ha consultat el nou carril bici amb Massa Crítica, sinó que ni tan sols li ha informat, al mateix temps que ha manifestat que aquesta entitat està oberta a parlar amb l’equip de Govern sobre la possibilitat de “millorar” l’actual carril d’Avingudes.


Finalment, Valentí ha anunciat que Massa Crítica intervindrà en el proper Ple de l’Ajuntament, que se celebrarà el 28 de juliol, per criticar l’alternativa de l’equip de Govern, al mateix temps que el proper 6 d’agost, aquesta entitat celebrarà la seva marxa mensual, que serà monotemàtica per reivindicar el manteniment del carril bici d’Avingudes.

A la concentració de dissabte, ha acudit Verger, qui ha criticat el fet que en ple segle XXI s’hagi d’assistir a aquesta “autèntica barbàrie de desmantellar un carril bici i empitjorar a Palma les condicions de l’ús d’aquest transport”.

“És una catàstrofe per a Palma tenir un equip de Govern duent a terme aquest tipus de polítiques, que suposen una reculada respecte a la situació actual en matèria de mobilitat, per la qual cosa assistim amb impotència i tristesa al desmantellament d’un carril que representava l’alternativa a la mobilitat no motoritzada”.

En aquest sentit, ha criticat que el carril bici alternatiu al d’Avingudes és “moltíssim pitjor” que l’actual, a causa que és “sinuós, molt llarg, sense separació del transit rodat i, a més, entra en conflicte amb els vianants”, per la qual cosa ha qualificat de “aberrant” el nou traçat, que “mai podrà substituir la funció que està complint el carril bici d’Avingudes”.

mou-te-en-bici

Posted juliol 24th, 2011 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.