Les bicis continuen per Avingudes com a senyal de protesta

Els ciclistes continuaran utilitzant el carril de les Avingudes, evitant envair el carril del bus i la vorera, com a senyal de protesta per la decisió del Govern municipal del PP d’haver desmantellat aquest traçat. De manera paral·lela, el GOB i Massa Crítica -el moviment que reivindica espais per a l’ús de la bicicleta a Ciutat- comencen una campanya de mobilitzacions i accions en contra del traçat alternatiu al carril de les Avingudes, que ja està pràcticament obert i desfet. Aquesta setmana, el trànsit per la plaça d’Espanya ha augmentat tant que ja col·lapsava tots els carrils de circulació. Les bicicletes, ara, tornen a envair les voreres per a vianants.

Les dues entitats critiquen que en els carrers del traçat alternatiu, per molta pintura que hi posin, les bicicletes no circulen ni amb tranquil·litat ni amb seguretat, ja que sempre estan sotmeses a la pressió del cotxe, que s’aferra literalment a la part del darrere amb la intenció de fer-los fer via. Això passa, sobretot, en els trams de Sant Miquel, Olivar, Velázquez i Sant Antoni. A més a més, a la zona del mercat de l’Olivar conflueixen els camions de càrrega i descàrrega, que envaeixen els carrils.

GOB i Massa Crítica, amb el suport de veïns de les Avingudes, tenen previst començar aquest mes d’agost una campanya informativa. Penjaran banderoles als balcons d’aquesta zona, les quals tindran com a lema central: “Sí al carril d’Avingudes”. Abans, però, la portaveu del GOB, Margalida Ramis, i un dels representants de Massa Crítica, amb la col·laboració de l’entitat Amics de la Terra, ja han sol·licitat una intervenció en el ple d’avui per rebutjar aquest vial alternatiu. “Continuarem impulsant campanyes per recuperar el carril”, afirmà ahir Ramis. Així mateix, un dels portaveus de Massa Crítica, Tomàs Balaguer, ratifica que una de les accions que duran a terme és muntar una paradeta informativa devora el carril bici d’Avingudes per fer saber a tothom per què volen mantenir aquest traçat. També preveuen engegar una campanya de recollida de signatures.

En la intervenció d’avui en el ple, la representant del GOB i la de Massa Crítica manifestaran que la major part del trajecte d’aquest camí alternatiu són “ciclocarrers”. Per Balaguer, és un invent que “ens obliga a compartir l’espai entre cotxes i bicis, cosa que hem de fer cada dia per la majoria de carrers de Palma”.

Diari de Balears

Posted juliol 28th, 2011 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.