S’obre el carril bici alternatiu a les Avingudes abans del previst

El carril bici interior alternatiu al de les Avingudes s’obrí el passat dilluns, just una setmana abans del termini previst per Cort. El carril bici d’Avingudes quedà inutilitzat i s’hi prohibí el pas de les bicicletes, fins i tot als trams en què les vies encara eren transitables. És per això que durant el dia d’ahir moltes bicicletes es veieren obligades a circular per damunt les voravies, ja que es trobaven per sorpresa tanques en els accessos al carril bici de les Avingudes.

Les obres d’eliminació del carril de les Avingudes, iniciades el passat 21 de juliol i que costaran 196.000 euros, han suposat l’ampliació del traçat en 476 metres, que suma ara un total de 2.027 metres de ruta.

El nou recorregut presenta alguns perills a causa de la convivència entre cotxes i bicicletes dins les mateixes vies. Els anomenats ciclocarrers, on ciclistes i cotxes comparteixen el mateix espai, presenten molts problemes. Tot i que els ciclistes tenen preferència davant els cotxes, que poden circular a una velocitat màxima de 30 km/h, molts opten per baixar de la bicicleta. La pressió que exerceix la cua de cotxes que s’acumula darrere la bicicleta, que no pot circular més aviat, fa que molts ciclistes decideixin passar pel carrer a peu.

A més, en els encreuaments de ciclocarrers es produeixen situacions conflictives, en topar les bicicletes amb els cotxes. Els automòbils, que no veuen venir les bicicletes, moltes vegades han de frenar en sec per no envestir els ciclistes, que posen els peus a terra perquè no es refien dels conductors. Això provoca un tall de la circulació momentani, en el qual ni cotxes ni ciclistes avancen. La plaça del Comtat de Rosselló, especialment a l’encreuament entre el carrer del Bisbe Perelló i el Bastió d’en Sanoguera, és un dels llocs on aquesta situació es repeteix més sovint. A més, molts cotxes s’aturen enmig del ciclocarrer, impedint el pas. Així, si els ciclistes volen avançar, s’han d’arriscar a envair el carril contrari, ja que no tenen més espai i la via es troba taponada. A zones com la plaça d’Espanya, on el nou carril bici circula dins un espai reservat per als vianants, també hi ha situacions de conflicte. Els vianants no sempre respecten el pas dels ciclistes, que han d’anar esquivant la gent que passeja.

Diari de Balears

Posted agost 17th, 2011 by pedalejant and filed in General

One Response to “S’obre el carril bici alternatiu a les Avingudes abans del previst”

  1. Paco el Pantanos escrigué:

    Es que en serio, hay que ir a una ciclocalle de estas para darse cuenta de la enorme CHAPUZA ha hecho los peperufos… ISERN DIMISSIÓ YA!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.