Nova protesta contra el carril alternatiu d’Avingudes

La decisió de Cort 336d’eliminar el carril bici de les Avingudes provocà ahir una nova marxa ciclista de protesta pels principals carrers de Ciutat, entre aquests les Avingudes. La novetat d’ahir és que tres dels seixanta manifestants convocats per Massa Crítica anaven nus mentre la resta anaven en bikini o sense camiseta a la marxa i on s’escoltaven crits com: “Ens deixen en pilotes sense el carril bici”. 

Després de transcórrer la marxa sense incidents pels diferents carrers del centre de Palma, passant per l’Ajuntament i la Seu davant la mirada de centenars de turistes i tallar el trànsit a les Avingudes, Es Born, Passeig Marítim i Avinguda Argentina, els ciclistes han interromput durant més de deu minuts el recorregut en el Passeig Mallorca, on la Policia Local ha identificat als dos ciclistes. En aquest moment, la resta de ciclistes ha parat la marxa i han mostrat la seva protesta per la identificació dels dos joves llevant-se molts d’ells la roba, quedant-se completament nus enmig del Passeig Mallorca i obligant als agents a tallar el trànsit. D’aquesta manera, els agents de la Policia Local s’han trobat amb més d’una desena de persones nues i moltes altres en roba interior, per la qual cosa no han procedit a identificar a més persones, donat el col·lapse que s’estava generant en unes de les principals vies de la ciutat.

La marxa s’ha reprès per Via Roma i Via Alemanya, fins a arribar a la Plaça Espanya on ha conclòs amb els aplaudiments dels assistents, a els qui el portaveu de Massa Crítica, Carlos Valentí, els ha emplaçat a participar en la propera marxa, que se celebrarà el dissabte 3 de setembre i en la qual, en aquesta ocasió, els ciclistes es vestiran d’indis.

Al llarg de la marxa, que s’ha perllongat entre les 11.00 i les 13.00 hores, alguns ciclistes explicaven en anglès als turistes que l’objectiu de la manifestació era defensar la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat, enfront del vehicle, en ser un mitjà molt més sa.  Així mateix, algunes persones han increpat als manifestants, a els qui han arribat a cridar ‘porcs’ per anar nus al que aquests els responien amb ‘Això és el que passa per llevar el carril bici’.

Aquesta és la segona marxa que es produeix a Palma, en contra de la supressió del carril bici d’Avingudes, després que el passat 6 d’agost uns 300 ciclistes tallessin també el trànsit de vehicles en el centre de la capital balear, amb l’objectiu de denunciar que el nou traçat és “més perillós” que l’anterior, atès que en molts trams la bicicleta ha de conviure amb els vehicles a motor.

La bicicletada d’aquest dissabte s’ha produït, després que dimarts passat, l’Ajuntament de Palma informés que el nou carril bici interior alternatiu al d’Avingudes ja està plenament operatiu, al mateix temps que l’antic ha quedat inutilitzat a partir del carrer Rubén Darío, després que les obres comencessin el passat 21 de juliol, amb un pressupost de 196.000 euros.

Posted agost 21st, 2011 by pedalejant and filed in General

One Response to “Nova protesta contra el carril alternatiu d’Avingudes”

  1. Jesús escrigué:

    No crec que es pugui dir que una protesta ha estat un èxit quan els mateixos ciutadans et van increpant pel fet d’anar en pèl. I em sembla especialment trist quan la protesta és legítima i raonable, però ficant això del nudisme lo únic que s’aconsegueix és tirar pedres sobre el nostre terrat i posar en contra de la causa a gent que hi podria estar a favor.

    Veig molt millor lo d’anar vestit d’indi, tot i que tampoc sé ben bé a què ve, ja que pot donar lloc a malentesos. Això és una protesta seriosa contra un acte molt greu contra la ciutadania, però acabarà semblant una festa de carnaval, i no crec que sigui la idea.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.