L’Ajuntament de Palma demana una pròrroga de 5 anys per reduir la contaminació
Segons informa avui el diari El País, l’Ajuntament de Palma ha sol·licitat al Ministeri de Medi Ambient una pròrroga de 5 anys per intentar reduir els nivells de contaminació atmosfèrica fins als límits establerts per una directiva europea. D’acord amb aquesta notícia, només tres de les nou zones on s’incompleixen els nivells de contaminació n’han demanat la pròrroga.
L’objectiu de la directiva és reduir la concentració de diòxid de sofre, òxids de nitrogen , partícules i plom als nivells descrits al final d’aquest article.
S’estima que a l’Estat Espanyol hi viuen més de 17 milions de persones –el 37% de la població- exposades a concentracions superiors a les permeses per aquesta directiva. Tanmateix, l’umbral establert per la Unió Europea és menys exigent que les xifres recomanades per l’Organització Mundial de la Salut, segons les quals el 87% de la població espanyola es veuria exposada a nivells perillosos de contaminació.
Aquestes notícies tan preocupants ens arriben al temps que d’altres, com ara les retallades en despesa sanitària, la supressió del carril-bici d’Avingudes, o la pujada de sou de l’equip de govern de Bauzá. Per arrodonir la jugada, des del PP es rebutja augmentar l’esforç europeu per a reduir les emissions de CO2.
Cal reflexionar seriosament sobre el model de societat que volem tenir al nostre país.
Pentura l’incompliment d’aquests nivells de contaminació es va produir durant la legislatura de n’Aina Calvo -quatre anys son pocs per a canviar el model de ciutat-, però el que és clar es que amb les actuals polítiques d’en Mateo Isern no anirem enlloc ni amb 5 anys de pròrroga ni amb 15 ni amb 20!
Notícia a l’Agència EFE:
Permiso para contaminar. Palma y Barcelona piden prórroga por superación de NO2
Madrid, 5 oct (EFE).- Los entornos urbanos de Palma, en Baleares, y el área de Barcelona y el Vallés-Baix Llobregat han solicitado prórroga por superación de dióxido de nitrógeno (NO2), tal como establece la Directiva comunitaria, han informado hoy fuentes del Ministerio de Medio Ambiente, y Medio Rural y Marino (MARM).
El plazo para presentar esta prórroga finalizaba el pasado 30 de septiembre.
Para el NO2, y de acuerdo con el artículo 22 de la Directiva 2008/50/CE, cuando, en una zona o aglomeración determinada, no puedan respetarse sus valores límite en los plazos fijados (1 de enero de 2010), el Estado Miembro podrá prorrogar esos plazos por un máximo de cinco años (hasta el 1 de enero de 2015) para el área concreta.
La condición para ello es que se haya establecido un plan de calidad del aire que demostrará que van a respetarse los valores límite antes del final de la prórroga.
La prórroga no es una obligación, sino una posibilidad de la Directiva y, por lo tanto del Real Decreto 102/2011 que la transpone, para la cual deben demostrarse las dificultades en el cumplimiento de los valores límite y que se ha adoptado previamente un plan de calidad del aire tendente a lograr dicho cumplimiento.EFE
http://www.efeverde.com/contenidos/noticias/permiso-para-contaminar.-palma-y-barcelona-piden-prorroga-por-superacion-de-no2
Proroga? Una proroga creo yo es para disponer de un tiempo durante el cual se va a hacer algo para conseguir lo que no dio tiempo de conseguir anteriormente. Quitando posibilidades de ir en bici o en transporte publico no entiendo como piensan mejorar la situacion. Parece que por proroga se refieren a una especie de permiso para no hacer nada durante algun tiempo. Supongo que hay algo que no he entendido.