Augmenten en un milió els usuaris habituals de la bicicleta

D’acord amb el Baròmetre Anual de la Bicicleta, publicat anualment per la DGT, ha ocorregut una autèntica revolució en matèria de mobilitat als darrers quatre anys: s’ha augmentat en un milió el nombre d’usuaris habituals de la bicicleta a l’Estat Espanyol, assolint la xifra dels tres milions.

Aquest augment es produeix principalment pel transvasament d’usuaris ocasionals cap a usos més freqüents d’aquest mitjà de transport, fruit de les polítiques de suport a la mobilitat sostenible i de l’augment del preu del petroli.

UsuarisBici

Només un terç dels usuaris habituals i ocasionals de la bicicleta circula sempre o gairebé sempre per la calçada. Qui no ho fa, addueix la por a ser atropellat -cosa que demostra la conveniència d’implantar mesures de segregació viària i per calmar el trànsit-.

calzada

En declaracions al diari El País, Pere Navarro afirma:

“La bicicleta és, probablement, una forma molt més segura de desplaçar-se del que la gent pensa”.

De fet, les xifres d’accidents semblen demostrar-ho: només un 14% dels accidents són atropellaments de cotxes a bicis. A més, tot i l’espectacular augment d’usuaris habituals de la bicicleta -de gairebé dos milions als darrers deu anys, un 200% més-, la xifra de morts s’ha reduït de 79 l’any 2001 a 67 l’any 2010.

accidents

accidents2

Amb l’objectiu de millorar aquestes xifres, s’ha proposat a l’esborrany del Reglament de Circulació una reducció del límit de velocitat a 30 km/h per vies urbanes -amb excepcions per algunes vies de gran capacitat-. Es tractaria de fer més segura la conducció en bicicleta i de penalitzar l’ús de l’automòbil.

“L’actual reglament està pensat exclusivament per l’automòbil”, comenta Pere Navarro.

Malauradament, aquest esborrany ha quedat paralitzat per la convocatòria d’eleccions generals el proper dia 20 de novembre. Respectarà el nou Govern els criteris de la DGT?

Posted octubre 11th, 2011 by Stefan Nolte and filed in General

2 Responses to “Augmenten en un milió els usuaris habituals de la bicicleta”

  1. Salvador escrigué:

    El otro dia, estando en Palma, tuve que hacer el trayecto universidad-pueblo espanol en bici. Vestido de ciudadano normal, en pantalon largo y zapatos de ciudad, nada de bici de carreras ni cosas especiales. Tarde 32 minutos por un excelente carril bici (a veces un poco complicado en el paso de puentes sobre algunos cruces). Me parecio extrano que los estudiantes universitarios de Palma no usen masivamente la bici para ir a la universidad. Media hora, ese es el tiempo que tardo yo cada dia en el trayecto casa-oficina. Pero yo no soy estudiante, tengo mas de 60 anyos y el clima de aqui (Suiza) no es tan propicio como el de Palma para la bici. Que les pasa a los estudiantes mallorquines?

  2. Mascle Ros escrigué:

    Hi ha molta gent que prefereix anar a la UIB en bici pel camí de La Real, o per Son Sardina. Encara que s’hagi de compartir l’espai amb el trànsit motoritzat, l’entorn es molt més agradable que no pas anant vora una autovia.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.