Es redueix el nombre de ciclistes del carril Alternatiu al d’Avingudes.

Una mitjana diària de 2.031 ciclistes van transitar pel carril bici de les Avingudes de Palma a l’octubre de 2010, mentre que durant el mateix mes d’aquest any, pel recorregut alternatiu que enllaça el carrer Rubén Darío amb la Porta de Sant Antoni han circulat 1.959 persones, un 3,5 % manco. “La mitjana d’usuaris amb prou feines ha variat”, va destacar ahir l’ajuntament de Palma en el comunicat en el qual adona del mostreig sobre l’ús del nou carril bici realitzat durant els tres primers dies d’aquest mes amb un mètode similar a l’empleat per l’anterior equip de govern. El mesurament es fet mitjançant dues càmeres que registren el trànsit de bicicletes durant els tres primers dies laborables de cada mes.

En l’antic carril bici d’Avingudes aquestes càmeres estaven col·locades als carrers Font i Monteros i Enric Alzamora, i amb el nou traçat s’han emplaçat en Baró de Pinopar i Porta de Sant Antoni. En aquest segon punt, en les primeres jornades d’aquest mes es va comptabilitzar una mitjana d’1.080 ciclistes al dia, mentre que en la cantonada d’Enric Alzamora amb les Avingudes a l’octubre de 2010 van passar una mitjana d’1.012 usuaris, la qual cosa representa un creixement del 6,7 % aquest any.

Per contra, en l’altre punt de mesurament, Baró de Pinopar, a l’octubre de 2011 s’han comptabilitzat 879 ciclistes al dia, mentre que en la cantonada d’Avingudes amb Font i Monteros es van mesurar en el mateix mes de l’any passat 1.019 usuaris diaris, la qual cosa significa un descens del 13,7 per cent. Cort recorda que el nou carril bici, que va entrar en servei a l’agost, té 2.027 metres lineals, 476 metres més que l’eliminat en Avingudes.

Diario de Mallorca

Posted octubre 26th, 2011 by pedalejant and filed in General

2 Responses to “Es redueix el nombre de ciclistes del carril Alternatiu al d’Avingudes.”

  1. Jesús escrigué:

    Un 3,5% sobre 2.000 mostres entra dins el marge d’error de qualsevol estadística. En definitiva, que coses com el clima poden afectar bastant més que aquest 3,5%, de manera que no és una diferència signiticativa i el titular hauria de ser que hi han els mateixos ciclistes ara que l’any passat.

    Dir el contrari és manipular les dades, i serà que no hi hagin arguments contra el que estan fent amb els carrils bicis, com per haver de caure en això.

  2. Mascle Ros escrigué:

    El que si que es mostra clarament es un canvi de tendència -que és el que realment es rellevant-. Abans pujava el nº d’usuaris any rere any. Ara s’ha trencat la tendència, lleugerament a la baixa tot i que el clima ha estat precissament molt favorable aquests dies.

    D’altra banda, ja podrien mesurar els ciclistes que encara passen per Avingudes, i que son un bon grapat… s’endurien una sorpreseta.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.