Retalls al transport sostenible

Si el passat divendres l’Ajuntament de Palma anunciava l’augment de les tarifes de l’Empresa Municipal de Transport (EMT). D’aquesta manera a partir del 1 de gener del 2012, el bitllet senzill urbà passarà de 1,25 euros a costar 1,50 euros per trajecte, el de l’aeroport dels 2,00 euros actuals als 2,50 euros i el de resident de 0,65 a 0,80 euros. Aquest augment també afectarà el preu dels abonaments i la gratuïtat de les tarifes per a menors de 5 a 16 anys. Per altra banda, l’EMT té previst a partir del 1 de novembre reduir en 6 el nombre de vehicles diaris, fusionar quatre línies en dues i reduir freqüències en altres quatres. Palma passarà així a ser la ciutat espanyola amb el preu d’autobús més car i amb pitjor servei.

 

A més, a més avui el Consorci de Transports de Mallorca ha comunicat que el proper dia 31 d’octubre finalitzarà el servei de bicicleta pública a l’estació de metro de la UIB.

 

Els nostres governants castiguen als usuaris d’un transport alternatiu i convida a usar més encara el vehicle particular amb tot el que representa.

 

Posted octubre 28th, 2011 by pedalejant and filed in General

3 Responses to “Retalls al transport sostenible”

  1. Salvador escrigué:

    Encarecen el precio del transporte público porque dicen que no hay dinero, vale. Dificultan el uso de bicicletas, no se entiende por qué. Pero, ¿han aumentado el impuesto de circulación de vehículos contaminantes? Las tasas de aparcamiento? Lo pregunto sinceramente e inocentemente porque no lo sé. ¿Verdaderamente falta dinero o se usa el argumento de la falta de dinero para imponer un cierto modelo de ciudad?

  2. Salvador escrigué:

    Un articulo del diario de Palma de ayer responde a la pregunta que me hacia el 31 de octubre. Van a abaratar el precio de los aparcamientos municipales porque son deficitarios y esparan que asi recaudaran mas gracias a un aumento de la utilizacion. Muy bien, es exactamente lo que se deberia hacer, pero que decidieron no hacer, con el transporte publico. Esta claro ahora. Lo que desean es aumentar el uso del coche particular y progresar hacia el pasado.

  3. Opinador escrigué:

    I’m lovin’ it… cocheinómanos hasta la médula!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.