BiciPalma deixarà de ser gratuït al febrer i es pagaran 30 euros anuals

DSC_0316La viabilitat de BiciPalma, un servei gratuït d’ençà que s’estrenà, l’abril d’enguany, implica fer pagar els usuaris un abonament anual de preu reduït. Aquesta és l’anàlisi que en fa el regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, a fi de mantenir i fins i tot d’enfortir el servei. La decisió està presa: els ciutadans que vulguin emprar les bicicletes hauran de fer-se un abonament del servei, que serà de caràcter anual i costarà entorn de 30 euros.

L’obligatorietat de pagar pel servei començarà al voltant del mes de febrer. Tanmateix, Mobilitat no frisa per iniciar-ne els cobraments (tot i que reconeix que ha de menester nous ingressos), sinó que passa pena que els usuaris donin l’esquena al servei si no és gratuït. Actualment, BiciPalma disposa de 20.500 usuaris registrats. Tanmateix, la Regidoria calcula que sols un de cada quatre usuaris s’abonaran a la xarxa, i això, sent optimistes. Això no obstant, el servei no desapareixerà, tot i que no s’assoleixin els 5.000 abonats de pagament.

Desaparèixer? Sembla agosarat, però no seria el primer pic que passàs. A Terrassa, per exemple, muntaren un sistema de bicicletes de lloguer similar del de Palma. Inicialment, era gratuït i arribaren als 7.237 usuaris. Però quan hi estipularen un abonament de 25 euros, només 98 persones s’hi apuntaren. L’Ajuntament acabà tancant el servei, a causa dels elevats costos de manteniment d’una xarxa per a només 98 persones.

BiciPalma, però, no camina per aquest carril. I és que 20.000 usuaris és una xifra considerable. Tot i així, el regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, reconeix que més de 10.000 usuaris del servei no han agafat mai una bicicleta de la xarxa. Un exemple, per tant, de la tendència a donar-se d’alta a serveis que siguin gratuïts, independentment del contingut. Mobilitat, però, és optimista: “BiciPalma funciona molt bé. Si no hi ha doblers, serem imaginatius!”, conclou Vallejo.

Diari de Balears

Posted novembre 27th, 2011 by pedalejant and filed in General

2 Responses to “BiciPalma deixarà de ser gratuït al febrer i es pagaran 30 euros anuals”

  1. Iván escrigué:

    de 5 que en teoria s´haurien d abonar a 25, hi ha una bona diferència.

  2. Opinador escrigué:

    Batuadell, posar-hi un preu simbolic per treure els “no-usuaris” del llistat d’inscrits vale… pero 30 € l’any es com a molt! Sobre tot tenint en compte que es una taxa fixa: se carregaran tots els usuaris esporadics.

    Per que no cobrar amb la targeta ciutadana??

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.