Cort aprova el projecte de la Bici-Ordenança

Avui s’ha aprovat la nova ordenança de la bicicleta que entrarà en vigor a partir de febrer i estableix les vies per les quals poden circular, la velocitat, les seves característiques, i regula aspectes com la convivència entre vianants i altres vehicles i l’estacionament.

Es crearà un registre de caràcter voluntari per tenir informació que pugui identificar a les mateixes en cas de robatori, pèrdua o retirada i s’establiran sancions d’entre 100 i 500 euros. També es podran posar sancions més petites o condonar-se per activitats substitutives.

En els cicle-carrils, els cotxes no podran circular a més de 30 quilòmetres per hora ni realitzar avançaments als ciclistes. En zones per als vianants, les bicicletes només podran circular en dies festius i entre les 20h i les 10 hores del matí.

cecilimetel

Les bicicletes hauran de respectar el sentit de la circulació, encara que a les zones residencials sí es permetrà conduir en contrasentit. A més, l’ús del casc només serà obligatori per als menors de vuit anys però sí que es recomanarà per a la resta d’usuaris.

L’ordenança també regularà que els policies puguin controlar la conducció sota els efectes de begudes alcohòliques o drogues i podran immobilitzar i retirar les bicicletes. L’únic punt en el qual no s’ha arribat a l’acord és sobre si les bicicletes han d’o no circular per sobre de les voreres.

Posted desembre 5th, 2011 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.