Autopistes per a bicicletes… a Londres

Entre les ciutats que estan al capdavant en innovació en mobilitat, des de fa uns anys que sentim a parlar força de Londres. És allà on van posar una taxa per entrar a ciutat amb vehicle privat, com a mesura efectiva per reduir l’exagerat nombre de cotxes que trobem a les zones urbanes d’avui en dia. El resultat és que cada any es va reduint més la seva presència, amb benefici de les altres formes de desplaçar-se.

Seguint amb mesures innovadores, ja s’estan construint les dues primeres autopistes ciclistes de les 12 previstes. Segons indiquen a la plana web de Transport for London, dues estaran acabades per el maig de 2010, i les deu restants a finals de 2012.

mapalondresbici

Però, com són les autopistes per a bicicletes?

  • Directes i contínues: A diferència de la majoria dels carrils bici, que estan posats allà on sigui, com a transport secundari i amb traçats inadequats, les autopistes ciclistes estan dissenyades com a eixos prioritaris, amb traçats directes, i sense interrupcions
  • Confortables: De paviment adequat, amplada decent i característiques pròpies de un via que convida al seu trànsit i el fa agradable
  • Fàcils de trobar: Ben indicades amb senyalització adequada i informació sobre distancies i temps
  • Segures: Sense corbes impossibles, amb indicacions de seguretat viaria, i amplada similar a la de un carril bus
  • Radials: Uneixen barris perifèrics de 10 a fins a 20 km de distància del centre

I tot això perquè?

Doncs per què Londres s’ha proposat augmentar el nombre de gent que es desplaça en bicicleta a la feina en un 400% , a fi de tallar les emissions contaminants, i repartir de manera més equilibrada entre els diferents transports.

Podeu veure el mapa complet en pdf clicant aquí.

Personalment, crec que Londres avança cap al futur, i confio en que la societat illenca maduri ràpid, i s’adapti  també ràpid a les noves tendències de la societat. Estam en camí, però en lloc d’anar sempre endarrerits, podríem ser pioners.

Entrada publicada per pamboli

Posted octubre 3rd, 2009 by Joan Lladó and filed in General

One Response to “Autopistes per a bicicletes… a Londres”

  1. Marc escrigué:

    Té molt bona pinta això de les autopistes. Esperem que funcioni i q altres ciutats en prenguin exemple.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.