IV Trofeu Ciutat de Palma de Ciclisme en Pista i Campionat d’Espanya de Ciclisme Adaptat

Els propers dies 27 i 28 de gener es celebrarà el IV Trofeu Ciutat de Palma de Ciclisme en Pista i Campionat d’Espanya de Ciclisme Adaptat al Velòdrom Palma Arena.

El tinent de batlia de Cultura i Esports, Fernando Gilet ha assegurat que des del primer moment el seu equip de govern ha donat suport al ciclisme i que la presentació del IV Trofeu Ciutat de Palma “torna a confirmar la nostra aposta a aquest esport tan nostre i que té tanta afició, i que a la vegada té una important repercussió turística”.

Gilet ha destacat la participació d’esportistes espanyols, com ara els corredors olímpics Asier Maeztu, medalla de bronze a Atenes 2004; Leire Olaberria, bronze a Pequín 2008 i campiona d’Europa 2010; el mallorquí de la Penya Ciclista d’Establiments, David Muntaner, 7è en els Jocs Olímpics de Pequín 2008 i 5è en el Mundial 2011; el menorquí Albert Torres, plata i bronze a la Copa del Món Pequín 2012 i bronze al Campionat d’Europa Sub-23 del 2011; el valencià Sebastián Mora, or i plata europeu 2010 a la categoria sub-23; l’alabesa Tania Calvo, or europeu júnior 2010; la catalana Helena Casas, bronze europeu sub-23; el menorquí David Alonso, plata europeu júnior 2007, i la mallorquina Maria del Mar Bonnín, 6a al Campionat d’Europa 2011 Sub-23. A més, ha assenyalat que al IV Trofeu hi participaran l’equip olímpic rus i corredors dels EUA, Mèxic i Turquia.

Com a novetats en aquesta edició i després de més de 20 anys de la desaparició del ciclisme darrere moto, es farà una exhibició amb moto Stayen conduïda per Toni Mora, a més de tres carreres rere moto comercial de tres equips, formats cadascun per un corredor júnior, una fèmina i un corredor d’elit. Al mateix temps tindrà lloc la primera Fira del Ciclisme.

El tinent de batlia ha manifestat que amb el trofeu Ciutat de Palma de ciclisme “inauguram també una temporada d’esdeveniments esportius ciclistes que donen inici a la temporada professional i cicloturística. Palma té l’absoluta voluntat d’anunciar el seu interès a acollir una gran activitat ciclista que ens permeti transcendir com a ciutat formidable per a practicar aquest esport”.

Gilet ha agraït a tots els col·laboradors que han fet possible dur a terme aquest esdeveniment. Així mateix, el tinent de batlia ha expressat la seva alegria per poder gaudir aquest cap de setmana al Velòdrom Palma Arena d’un esdeveniment que compta amb “un cartell de luxe”.

Posted gener 26th, 2012 by pedalejant and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.