Ordenança de circulació i recomanacions de l’Ajuntament

La meva percepció és que desde els organismes públics no es fa suficient difusió i educació en matèria ciclista. Tot i així, adjunto informació útil editada per part de l’Ajuntament de Palma, i així contribuir a una millor mobilitat, amb coneixement:

Com circular amb bicicleta per Palma

  1. Les bicicletes han d’anar pel carril bici. Si no n’hi ha, sempre han de circular per la calçada i no per les voravies. Les voravies són per als vianants i, per tant, les bicicletes no hi poden  circular.
  2. A zones per a vianants, parcs o zones ACIRE del centre els ciclistes només poden anar a la mateixa velocitat que els vianants. Superar aquesta velocitat suposa cometre una infracció.
  3. Quan una calçada té més d’un carril el ciclista ha d’anar pel carril més proper a la voravia dreta. Si hi ha un carril per a autobusos i taxis, les bicicletes han de circular per devora aquests carrils.
  4. Els ciclistes no poden agafar-se als laterals o a qualsevol part d’un vehicle no motoritzat per circular. La normativa ho prohibeix.
  5. És molt important respectar les normes de circulació per poder circular de forma segura i evitar els accidents.
  6. Per ciutat no és obligatori que els ciclistes duguin casc. Malgrat això, és recomanable portar el casc per evitar els accidents. Fora de la ciutat sí que és obligatori dur-ne, com és obligatori dur a la ciutat els llums de davant i darrere enceses quan es circula el vespre. Tampoc es permet circular en bicicleta escoltant música amb auriculars.
  7. Tothom ha de respectar els senyals de trànsit per circular d’acord amb la normativa vigent. Als carrils bici hi ha una senyalització que els ciclistes han de complir.
  8. El carril bici de les Avingudes, hi ha un semàfor per a ciclistes a cada cruïlla on hi ha semàfors, s’ha pintat al carril bici un senyal d’admiració que recorda al ciclista que s’acosta una cruïlla per on giren cotxes i que ha d’extremar les precaucions. Cal recordar que a les cruïlles on no hi ha semàfors tant els vianants com els ciclistes tenen preferència davant els vehicles.

[Ordenança municipal de circulació, article 17, Reglament general de circulació i recomanacions de l'Ajuntament de Palma]

Hi ha algunes aspectes en que personalment discrepo, i que crec que caldria debatre. Ho reservaré per una altre entrada.

Imatge còmica que fa una crítica sobre l'excessiva repressió de les ordenances
 de circulació en matèria ciclista desde el punt de vista d'alguns col·lectius.

Entrada publicada per pamboli

Posted desembre 15th, 2009 by pamboli and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.