Porto Alegre organitza el I Fòrum Mundial de la Bicicleta

Ho han tornat a fer. Una vegada més, Brasil es situa al capdavant dels moviments altermundistes que cerquen una consciència social i ambiental global -en oposició a la globalització financera-, com ja feren l’any 1992 amb la I Cimera de la Terra a la ciutat de Rio de Janeiro (on enguany es celebrarà la Cimera Rio+20) i l’any 2001 amb l’organització a Porto Alegre del I Fòrum Social Mundial.

Enguany la ciutat de Porto Alegre organitza el I Fòrum Mundial de la Bicicleta, que es celebrarà entre els dies 23 i 26 de febrer coincidint amb el primer aniversari de l’atropellament intencionat d’una marxa del col·lectiu Massa Crítica.

Aquest I Fòrum Mundial es pretén constituir com un espai de debat al voltant del futur de les ciutats en un món global, i el paper que hi juga la bicicleta a l’àmbit social, econòmic, ambiental, esportiu i cultural.

Amb gairebé 50 conferències i altres activitats (veure programa en anglès), que tracten des de discussions de seguretat vial fins a la integració entre la bicicleta i els horts urbans, podem dir que el cap de setmana que ve es presenta molt intens pel que fa a l’actualitat ciclista.

Si voleu fer-ne un seguiment dels debats, només heu de picar al botó de “M’agrada” de la pàgina de Facebook del Fòrum Mundial de la Bicicleta, o fer-ho també a Twitter. Des de PalmaEnBici, hi estarem al corrent i vos informarem dels principals esdeveniments!

Posted febrer 16th, 2012 by Stefan Nolte and filed in General, Resta del món

One Response to “Porto Alegre organitza el I Fòrum Mundial de la Bicicleta”

  1. Salvador escrigué:

    Increible video. M eextranya el “podria ser acusado de intento de asesinato” DEBE ser acusado. Esto es claramente un acto de guerra anticiclista.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.