El PSOE exigeix que Bicipalma tengui una tarifa mínima d’ús.

El grup socialista de Palma ha presentat una esmena al projecte d’ordenança reguladora del preu del servei Bicipalma que planteja afegir a l’abonament anual una tarifa mínima d’ús de 0,15 euros pels primers 30 minuts.

Els socialistes consideren en un comunicat que la crisi econòmica obliga a l’Ajuntament de Palma a fer un esforç suplementari per donar facilitats a l’hora de pagar els serveis municipals i afegeix que l’inici del cobrament de Bicipalma ha de suposar una millora del seu manteniment.

La nova ordenança reguladora del preu públic per la utilització de Bicipalma únicament contempla per als usuaris amb targeta ciutadana abonaments de llarga durada, que donen dret a gaudir de forma gratuïta de 30 minuts en cada ús.

Aquests abonaments es pagaran en el moment de donar-se d’alta en el servei i seran de 24 euros a l’any.

L’estudi econòmic inclòs en l’ordenança estima, segons els socialistes, que només unes 2.500 persones de les 21.853 que actualment subscrites al servei estarien disposades a pagar aquesta quantitat.

El PSOE afegeix que el fet d’haver de pagar una tarifa fixa no incentiva als ciutadans que vulguin provar el servei i indica que molts dels usuaris d’aquestes bicicleta han optat per elles pel seu baix cost.

“Si el que pretenem és fer de la bici un mitjà de transport generalitzat a la nostra ciutat, haurien d’incentivar el seu ús al màxim possible”, apunta.

Considera que el pagament per consum es pot compatibilitzar amb els abonaments i per això proposa que s’apliqui un sistema tarifari similar al de l’EMT, on es contemplen abonaments i també el bitllet senzill.

Posted març 13th, 2012 by pedalejant and filed in Palma

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.