Vallejo reconeix que Bicipalma és inviable a curt termini si no s’amplia

El regidor de Mobilitat de l’ajuntament de Palma, Gabriel Vallejo, va acceptar ahir en la comissió informativa de Vigilància de la Contractació i Infraestructures que el servei públic de préstec de bicicletes, Bicipalma, “és inviable” a curt termini si no s’incrementen el nombre d’estacions amb més bicicletes i s’amplia a més barriades.

En l’actualitat el servei segueix estant en període de proves i compta amb un total de 28 estacions amb 350 bicicletes que donen servei a un àrea de la ciutat reduïda, no aconseguint a les barriades perifèriques ni de l’extraradi.

Si Vallejo va reconèixer la necessitat de l’ampliació per assegurar la continuïtat del servei, també va manifestar que en aquests moments és “impossible” per motius pressupostaris plantejar-ho. Va recordar que, malgrat que el servei serà de pagament quan estiguin aprovades les tarifes, seguirà siguent deficitari en 270.000 euros.

En el proper ple s’aprovarà inicialment a més de la implantació de Bicipalma com a servei públic, el reglament de funcionament i les tarifes. Es preveu que els usuaris puguin adquirir bons de llarga durada de 24, 15, 9 i 4 euros vàlids per a un any, 6 mesos, 3 mesos i un mes respectivament, a més dels bons de curta durada, pensats per als turistes, de 9 euros i 12 euros per 3 i 5 dies, respectivament. Els primers 30 minuts seran gratuïts i després es pagarà 50 cèntims cada 30 minuts o fracció amb un màxim de 2 hores.

D’altra banda, Vallejo va acceptar la possibiliteu d’implantar un bo bus per als treballadors de l’Aeroport, encara que va rebutjar la baixada de tarifes sol·licitada pel PSOE. En el proper ple també s’aprovarà definitivament l’ordenança de la bicicleta i la possibilitat que tots els taxis puguin contractar a un segon conductor.

Diario de Mallorca

Posted març 23rd, 2012 by pedalejant and filed in Palma

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.