Poques bicicletes i ancoratges fets malbé

“Durant aquest últim mes he tingut molts problemes amb el servei. Sempre apareix algun impediment per poder agafar una bici”, lamenta David Zurita. L’últim ho va sofrir ahir quan, després de ser acceptada la seva sol·licitud d’una bicicleta en l’estació de la plaça d’Espanya, Zurita no podia extreure-la de l’ancoratge. Ho va intentar de nou, encara que la pantalla li indicava que havia estat retirada. “Ni tan sols permet imprimir la incidència. En l’estació de la Porta de Sant Antoni vaig tenir un altre problema fa uns dies i almenys em van donar l’opció de deixar constància”. Assegura que, quan Cort cobri la tarifa anual de 24 euros pel préstec de la bicicleta pública, no la pagarà. “Què va! Per a què, si no la podré fer servir?”, al·lega. A més de fallades en els ancoratges, també s’ha trobat deficiències en peces de les bicicletes i, sobretot, estacions buides.

Aquesta és la principal crítica de Valentina Rangelova, una altra usuària de Bicipalma. “Si ofereixen aquest mitjà de transport públic, és perquè funcioni, per la qual cosa si no donen un bon servei, ningú voldrà pagar”. Moltes vegades ha hagut d’acudir a més d’una estació perquè les primeres a les quals anava estaven buides. “Quan tens una mica de temps, cerques altra, però molesta”, afirma qui fa servir la bicicleta per desplaçar-se al treball.

Miguel Martínez també la utilitza tots els dies i deixarà de fer-ho quan hagi de pagar. “No només pel mal servei que estan oferint darrerament, sinó perquè em sembla insuficient el límit de 30 minuts. Si et passes d’aquest temps, et descompten els diners de la targeta ciutadana. Ho haurien d’ampliar a dues hores”, proposa. Sobre els problemes detectats els últims mesos, es queixa de “l’escassetat de bicis i molts ancoratges fets malbé”.

Segons un estudi de camp que recentment va realitzar el grup municipal del PSOE, només estan en funcionament 75 de les 336 bicicletes existents, és a dir, el 22%. Els regidors José Hila i Antonio Donaire van comptabilitzar una nit (quan no es pot usar el servei de Bicipalma) el nombre de vehicles ancorats en les 28 estacions de Palma i la seva conclusió és que l’equip de govern “sembla que vol deixar morir aquest sistema, que la gent deixi d’usar-ho per falta de manteniment i així poder dir que no és eficaç”, en paraules de Hila. I lamenta a més “la mala imatge turística que oferiran si permeten als visitants usar els vehicles –mitjançant bons, tal com han aprovat– i després no funcionen”.

Si al consistori no li interessa millorar Bicipalma, sembla fora de lloc la sol·licitud de l’usuari Marco Antonio da Silva, que demana “que posin estacions en més barris”, encara que es conforma amb “que les actuals bicicletes vagin ben i hi hagi suficients”.

Font. Diario de Mallorca

Posted abril 17th, 2012 by pedalejant and filed in Palma
Tags:

2 Responses to “Poques bicicletes i ancoratges fets malbé”

 1. Neus escrigué:

  Totalmente de acuerdo. Yo estoy en la misma situación. Hace más de un mes que no utilizo el servicio de BiciPalma ya sea porque no hay bicis y de estación en estación llego a mi casa, porque hay bicis pero no se pueden sacar, porque las bicis disponibles tiene algún problema…ruedas pinchadas, manillar torcido…
  Antes utilizaba diariamente bicipalma…ahora está claro que como no mejore el servicio no pienso pagar. Porque además, por más que pones incidencias la cosa no mejora…
  Una lástima.Un servicio que podría haber ido muy bien a los ciudadanos y a la salud de la ciudad se está dejando morir..

 2. manuel escrigué:

  Soy residente zona Plaça Mercat. A pesar de ser una de las estaciones más centricas, el sistema informático dejó de funcionar hacia septiembre-octubre de 2011. El cartelito de ” disculpen las molestias” estuvo hasta el mes de febrero. En todo ese tiempo la estación estuvo anulada.
  También he constatado cómo ha menudo no hay bicicletas disponibles, tampoco en la estación más cercana.
  Creo que se está dejando de dar servicio a propósito. También he tenido otras experiencias negativas con Bicipalma, por no hablar del penoso trazado de carril bici ( calles sueltas, inconexas ), la verdad resulta increíble que ciudades mucho más complejas como Berlín o París dispongan de servicios eficientes para las bicicletas ( amplios carriles bici, servicios de bici pública ) y en esta ciudad de provincia no haya manera de tener ni lo uno ni lo otro; más aún, se lleva a cabo una ordenanza claramente concebida para restringir el uso del mejor sistema de transporte urbano, reglamentos confusos y multas desproporcionadas.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.