Nou cop al transport sostenible: pugen els preus del tren, bus i metro.

El Consell de Govern ha aprovat avui una apujada de les tarifes del transport públic de Mallorca, en concret al metro, tren i autobús, que oscil·la entre el 4,85% i el 57,8% depenent del tipus de bitllet, amb la qual l’executiu autonòmic preveu augmentar els ingressos per aquest concepte en 3 milions anuals.

Les noves tarifes entraran en vigor a l’endemà de la seva publicació al BOIB, que previsiblement serà demà o dimarts que ve. El bitllet que més puja és el de tren i metro senzill, que passa de costar 0,95 euros per trajecte a 1,50, amb un increment del 57,8 %; seguit del bitllet amb un salt de zona que passa de 1,30 a 2,05 i puja un 57,6%; i el de tres salts que puja un 56% en passar de 2,45 a 3,80 euros. El de dos salts puja un 52%, de 1,85 a 2,80.

El portaveu del Govern, Rafel Bosch, ha afirmat que aquesta apujada de tarifes s’ha acordat per a poder mantenir l’equilibri pressupostari a l’empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), en la qual actualment hi ha un important desequilibri entre el cost del transport, xifrat en 75 milions d’euros anuals, i els ingressos per bitllets de «just 5 milions».

Bosch ha assenyalat que amb l’apujada es calcula que SFM podrà ingressar devers 3 milions d’euros més i a més es reduirà la diferència entre el cost dels bitllets de tren i autobús per a un mateix recorregut, segons ha explicat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern.

Aquests càlculs no semblen tenir en compte la davallada en el nombre d’usuaris que provoca l’augment de tarifes, i que al cas de l’EMT han arribat a superar el -10% interanual amb una apujada mitjana de preus del 23% -fet que està generant gran preocupació entre els conductors de bus, que veuen amenaçada la viabilitat de l’empresa-.

“Han suprimit línies, reduït freqüències, i apujat les tarifes un 23%. Al mateix temps, el director s’ha apujat el sou un 8% i s’han contractat altres quatre directius” comenta Andrés Rodríguez, president del comité d’empresa de l’EMT, en una protesta contra la prolongació de la jornada dels conductors.


Font. Diari de Balears

Posted maig 18th, 2012 by pedalejant and filed in Illes Balears

One Response to “Nou cop al transport sostenible: pugen els preus del tren, bus i metro.”

  1. Salvador escrigué:

    Visto y entendido. Quieren reducir deficit, vale. Creo que existe otra manera de reducir deficit: aumentar calidad y servicio, hacer que el transporte publico sea atractivo y eficiente para que sea utilizado masivamente. (Vivo en una ciudad cento europea, el ticket de transporte publico cuesta 3 euros para una hora de vaélidez. Caro? Pues un poco, pero finalmente barato en relacion con el servicio prestado ya que permite ahorrar los 300 a 700 euros que cuesta mensualmente el mantenimiento de un coche.)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.