Escabetxina d’usuaris a l’EMT

Els busos de Palma perden 840.000 passatgers entre octubre i febrer

L’Empresa Municipal de Transports de Palma està ferida de mort. Només 10 mesos de govern del PP han bastat per enfonsar tot l’entramat de mobilitat sostenible desenvolupat als darrers anys.

Primer fou la incomprensible supressió del carril bici d’Avingudes. Després, una ordenança ciclista que criminalitza als usuaris d’aquest mitjà de transport, i l’abandonament del servei de bicicleta pública “BiciPalma”. Ara, l’objectiu és el transport públic: supressió de línies i freqüències, i pujades de fins a un 50% al preu dels bitllets.

Al mateix temps, es procedia a reduir un 50% les tarifes dels aparcaments d’automòbil, s’aprovà l’inici de les obres del Segon Cinturó per aquest estiu, i pretén ampliar en un 30% la superfície urbanitzable de Palma -generant un model de ciutat dispersa, amb alta demanda de mobilitat-.

Tot això es produeix en un context de possibles sancions des de Brussel·les, pels elevadíssims nivells de contaminació atmosfèrica que ofeguen a més de 150.000 veïns de Ciutat.

El passat 27 d’abril rebíem una nota de premsa del Grup Municipal Socialista de Palma on denunciaven que els retalls del Partit Popular en matèria de mobilitat han suposat per l’EMT una pèrdua de 840.000 usuaris en 5 mesos -mesurant en termes interanuals-. La davallada es mostra especialment dramàtica al mes de febrer, amb una pèrdua de 336.000 viatgers en només 29 dies -suposant un descens del 10,42% respecte l’any anterior-.

La brutal pèrdua d’ingressos que això suposa posa en entredit la utilitat dels retalls del PP, especialment si hi afegim les despeses externes que genera l’ús massiu de l’automòbil -com ara, augment dels costos sanitaris o de neteja dels edificis-, i el gravíssim impacte macroeconòmic del consum de benzina.

A què està jugant en Mateo Isern?

Posted maig 9th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Palma

One Response to “Escabetxina d’usuaris a l’EMT”

  1. Salvador escrigué:

    Seria interesante saber a que modo de moverse se han pasado esos clientes perdidos de la EMT. Van a pié? Usan bicis? Coches particulares? En modalidades de coches compartidos? Tal vez han renunciado a desplazarse, aunque eso parece dificil.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.