Cau una banda de lladres de bicis a Calvià

Venien els cicles per Internet. Se’ls acusa de robatoris per valor d’entre
92.000 € i 150.000 €

Més de sis mesos d’investigacions han estat necessaris per fer caure una banda de quatre lladres de bicis, i altres sis acusades d’haver-les adquirit tot i conéixer el seu orígen il·lícit. Aquest és el balanç provisional d’una actuació duita a terme per la Guàrdia Civil a la localitat de Palmanova, a la qual no es descarten noves detencions.

El procés s’inicia arran d’una denúncia per part d’una empresa de lloguer de bicicletes, que va patir dos robatoris a finals de l’any passat, per valor de més de 92.000 €. Passat poc temps, les 81 bicis furtades es varen començar a comercialitzar per pàgines web on es subhasten articles de segona ma. Moltes d’aquestes bicis ja han estat venudes a persones residents a la Península Ibèrica.

La Guàrdia Civil continua investigant el destí de moltes d’aquestes bicicletes, que podrien no recuperar-se mai -fins ara només s’han localitzat vuit-. Iniciatives com ara el Registre Nacional de Bicicletes podrien servir, en un futur, per reduir el nombre de robatoris i facilitar la recuperació de cicles.

Font: Diario de Mallorca

 

Com evitar els robatoris

Recordau que, per evitar els robatoris, cal fermar sempre la bici pel quadre, amb un pany tipus “U” o articulat. Els panys de cable (els més habituals) es poden trencar en segons: fes-los servir només per fixar les rodes.

Aquí teniu més informació:

Posted maig 24th, 2012 by Stefan Nolte and filed in Illes Balears

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.