El PSM-IV-ExM vol que just se sancioni els ciclistes que siguin un perill per als vianants

El grup municipal PSM-IV-ExM a Palma ha demanat que la Policia Local de Ciutat just sancioni els ciclistes que representen un perill real per als vianants i als conductors que menen cotxes de forma temerària i perillosa per als ciclistes.

La coalició econacionalista ha informat en una nota de premsa que en el pròxim ple de l’Ajuntament de Palma proposaran que, fins que no es desenvolupi una xarxa de carrils bici, no s’apliquin les sancions a ciclistes que transitin per voreres àmplies, parcs, jardins o carrers de vianants sense ser un perill real per a ells.

El portaveu de l’agrupació, Antoni Verger, ha destacat que, després de l’aplicació de l’Ordenança Municipal Reguladora de la Mobilitat dels Ciclistes a Palma, la majoria de sancions han estat per causes lleus, pel simple fet de circular per zones per als vianants.

Per a Verger, “l’Ajuntament ha posat els ciclistes en un carreró sense sortida”, amb un dispositiu amb què es pot sancionar “indiscriminadament” els qui circulin tranquil·lament sense causar problemes ni posar en perill els vianants.

El pròxim ple, assegura el portaveu nacionalista, el PSM-IV-ExM presentarà una proposició perquè el consistori posi en suspensió el punt 2 de l’article 23 de l’ordenança, per la qual es considera infracció lleu “circular amb bicicleta per carrers i zones per als vianants”.

A més, demanarà que aquesta suspensió es mantingui “fins que no s’hagi desenvolupat una vertadera xarxa de carrils bici que permetin circular en bicicleta amb seguretat i comoditat entre els diferents barris i pobles de Palma.

Diari de Balears

Posted juliol 13th, 2012 by pedalejant and filed in Palma

One Response to “El PSM-IV-ExM vol que just se sancioni els ciclistes que siguin un perill per als vianants”

  1. Eloy escrigué:

    Sí, al Psm se li poden criticar molts d’aspectes, però al manco és conscient que la xarxa de carrils bici encara no es troba prou desenvolupada com per a prohibir als ciclistes anar per ses voravies.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.