El Metro no funcionarà els diumenges ni els festius entre el 16 de juliol i el 2 de setembre

El Metro de Palma no funcionarà els diumenges ni els festius entre el 16 de juliol i el 2 de setembre, amb motiu de l’entrada en vigor de l’horari d’estiu, segons el qual, durant les properes setmanes, tindrà de dilluns a dissabte una freqüència d’un tren per sentit cada hora, entre les 07.00 i les 21.00 hores, en les sortides des de l’Estació Intermodal de Palma i entre les 07.30 i les 21.30 hores, en les sortides des de la UIB.

En un comunicat, els Serveis Ferroviaris de Mallorca han informat que a partir del dilluns 3 de setembre, els horaris tornaran a ser els habituals.

D’altra banda, ha explicat que aquesta mesura ve motivada per la reducció del nombre de viatgers que fan ús d’aquest mitjà de transport durant el període de vacances acadèmiques de la UIB, en el qual “es registra aproximadament un 40 per cent menys de trajectes amb metro”.

A més, ha afegit que l’ajust de freqüències permet també “una reducció dels costos energètics i un estalvi econòmic de prop de 130.000 euros”.

Finalment, ha indicat que els nous horaris es poden consultar a les pàgines web del Consorci de Transports de Mallorca (CTM): www.tib.org, i de SFM: www.trensfm.com, així com en totes les estacions i trens de la companyia.

Posted juliol 13th, 2012 by pedalejant and filed in Palma

2 Responses to “El Metro no funcionarà els diumenges ni els festius entre el 16 de juliol i el 2 de setembre”

  1. Jesús escrigué:

    És vergonyós que aquest tipus de canvis es facin d’un dia per l’altre (es publica un dijous per entrar en vigor el dilluns següent). Alguns compram abonaments de 40 viatges pensant ja en tot el mes, i amb aquest canvi d’horari tan salvatge (passar de 15 minuts a una hora de freqüència) la conclusió és que no podrem agafar el metro per anar a la feina. Així, en la pràctica haurem llençat els diners de l’abonament (s’ha de gastar en un mes).

    Crec que no ha de ser tan difícil planificar els horaris d’estiu al maig, o com a molt el juny, i notificar-los amb antelació. Però com gairebé tot el que fa aquest govern, està clar que ha estat una improvisació de darrera hora.

  2. Eloy escrigué:

    Estic d’acord Jesús. Fatal fatal aquesta poca previsió. Només aconsegueix espantar als ciutadans en l’ús del transport públic!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.