Els comerciants de Blanquerna debatran si convé obrir al trànsit la zona de vianants

L’Associació de Comerciants de Blanquerna consensuarà amb els establiments si obre al trànsit rodat la part del carrer que encara roman tancat als vehicles -des de l’Avinguda Comte Sallent fins e carrer Antoni Marqués- després de la sentència del contenciós administratiu del jutjat número u de Palma que els dóna la raó quan, el 2010, van interposar una demanda perquè pensaven que Cort, que en aquell moment estava presidit per la socialista Aina Calvo, va prendre la decisió de tancar Blanquerna al trànsit de forma unilateral.

En roda de premsa, el portaveu de l’Associació de Comerciants de Blanquerna, Pablo Bello Infante -que va estar acompanyat pel president d’Afedeco, Bartomeu Servera- ha recalcat que aquesta resolució és “molt important”. “És una advertència a les administracions que no poden fer el que vulguin”, ha assenyalat Bello, qui ha recordat que tanmateix l’Ajuntament té la possibilitat encara de recórrer la sentència.

Aquesta sentència discuteix l’al·legació que va fer l’administració municipal en la que assenyalava que la decisió de tallar el carrer al trànsit era “in impugnable” perquè es tractava d’”un acte polític o de Govern”, ja que entén que no existeixen zones d’immunitat al control jurisdiccional.

A més, Bello ha indicat que Cort hauria d’haver realitzat expedients sobre la conveniència de la seva decisió, però a l’informe presentat per l’Ajuntament no hi ha cap anàlisi sobre com afectaria aquesta iniciativa al trànsit rodat.

No obstant això, el portaveu dels comerciants de Blanquerna ha admès que la situació dels comerços de la zona “ha canviat” i, per aquest motiu, debatran amb els establiments sobre l’obertura o no als cotxes del bocí de carrer pel qual encara no poden transitar.

 Diari de Balears

Posted juliol 19th, 2012 by pedalejant and filed in Palma

One Response to “Els comerciants de Blanquerna debatran si convé obrir al trànsit la zona de vianants”

  1. Eloy escrigué:

    No crec que obrir el trànsit permeti millorar l’economia dels comerços, de veritat sóc escèptic. Eliminar aquest “eix cívic” seria una passa cap enrere.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.