Palma registra 80 accidents amb bicicleta entre gener i juliol

Palma ha registrat 80 accidents amb bicicleta entre els mesos de gener i juliol de 2012, deixant 62 persones ferides, una molt greu i cap víctima mortal. Així, els sinistres en els quals va estar implicada una bicicleta representen el 3,7 per cent dels 2.115 successos que han ocorregut a la capital balear durant el primer semestre de l’any.

La Policia Local ha facilitat aquestes dades a Europa Press, actualitzats fins al 15 de juliol, concretant que de la sesentena de ferits només un ha estat molt greu, dos han estat greus, 55 lleus, 2 menys greus i 2 reservats.

No obstant això, es desconeix quants dels 80 accidents han tingut lloc en la carretera o en les voreres. Una diferència que no registra, ja que els successos amb bicicleta es consideren com ‘altres accidents’ i no compten amb un estudi detallat sobre les seves característiques.

Les causes són diverses encara que tampoc es precisa si el culpable ha estat el ciclista o un altre vehicle. No obstant això, les més nombroses han estat per distracció del conductor (14); per no respectar un cedeixi el pas (9); per no respectar un semàfor (9); per incorporar-se a la via de forma incorrecta (7) o per conduir sota els efectes de l’alcohol (2).

AL VOLTANT DE 50 MULTES EN 15 DIES

A més, fonts de la Policia Local han informat a Europa Press que des de l’1 de juliol, s’han posat al voltant de 50 multes a ciclistes, d’acord amb l’Ordenança municipal reguladora de la mobilitat dels ciclistes que va entrar en vigor el passat mes d’abril.

Fins a l’1 de juliol, els agents van comptabilitzar unes 600 notificacions a ciclistes, a els qui informaven sobre la nova normativa i les accions constituents d’infracció.

Les denúncies fetes fins ara han estat, en la seva majoria, per circular de manera indeguda per zones reservades a vianants i per usar dispositius mòbils, com a telèfons o auriculars, durant la conducció.

Europa Press

Posted juliol 24th, 2012 by pedalejant and filed in Palma

One Response to “Palma registra 80 accidents amb bicicleta entre gener i juliol”

  1. Eloy escrigué:

    Queden bastants aspectes a estudiar i fer en quant al món de la bicicleta. Quan a aquest medi de transport se li otorgui la importància que mereix es començaran a fer coses més serioses.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.