Canvii multa de bici per curs

Alguns palmesans saben que l’Ajuntament de Ciutat i la Policia Local ja fa temps que realitzen un programa de condonació de denúncies de trànsit. S’hi poden acollir, en tot cas, només alguns infractors lleus. Doncs bé, un nou decret municipal fa possible que el programa esmentat, a partir d’ara, es pugui ampliar als ciclistes que hagin estat multats en els darrers mesos com a conseqüència de la normativa municipal.

Als sancionats se’ls perdonarà la multa si s’acullen a aquest programa i fan un curset de reeducació i informació en matèria de trànsit. La sanció administrativa no només no es cobrarà, sinó que s’esborrarà de la base de dades i, per tant, no hi figurarà davant futures amonestacions. A més, el curs viari només dura dues hores.

Ara bé, els ciclistes, per poder participar-hi, han de complir uns requisits. El primer de tots és que sols poden haver comès una infracció en un any. Les sancions lleus que es poden condonar són diverses i abasten multes que van dels 60 euros als 120.

La primera i la més sancionada és la de pedalejar per la vorera quan tens l’opció de fer-ho per un carril bici. Normalment, els policies municipals posen sobretot aquestes multes als que circulen per la zona del Passeig Marítim del Molinar. Una altra opció acceptada és la de no haver respectat la preferència de pas per a vianants o, senzillament, circular per zones de pas que no estan permeses.

El Consistori permet canviar la multa de bici pel curs en una àmplia gamma de penalitzacions. També es poden acollir a aquest curset els adults que hagin acompanyat un menor de vuit anys que duia una bici sense casc.

Les multes condonables més fortes són les que ascendeixen a 120 euros i afecten aquells que circulen amb auriculars o els que parlen pel  mòbil, com també als que han estat sancionats per fer el cavallet amb la bici o per amollar el manillar, llevat que tinguessin la intenció de fer un senyal viari.

Els ciclistes multats que vulguin participar en el programa s’han d’adreçar al servei de multes municipal. Aquesta mena de cursos només es poden fer un cop cada tres anys i l’objectiu és dissuasiu.

Diari de Balears

Posted setembre 7th, 2012 by pedalejant and filed in Palma

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.