Bicipalma començarà a cobrar al desembre i augmentarà el nombre de bicicletes

Bicipalma serà de pagament a partir de desembre. A finals d’octubre començarà el termini d’inscripció dels interessats a utilitzar el servei públic de bicicletes, ja sigui per primera vegada o per seguir fer-ho servir, malgrat que deixarà de ser gratuït. El regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, va explicar ahir que al desembre també adquiriran noves bicicletes “per ampliar la flota existent”, d’unes 200 bicicletes, i “per demostrar que l’Ajuntament segueix apostant per aquest mitjà de transport”.

Vallejo va assegurar desconèixer quantes bicis s’incorporaran d’aquí dos mesos, encara que està previst arribar a “un centenar” de forma gradual, segons va anunciar al juliol quan l’Ajuntament va aprovar el preu dels diversos abonaments de Bicipalma. El motiu de la compra de més bicicletes és que s’han produït molts robatoris i danys des que es va posar en marxa el servei, per la qual cosa les estacions estan més buides que abans.

Pel que fa als abonaments que els usuaris de Bicipalma podran triar, fins a juny de 2013 hi haurà un descompte en la tarifa anual, que costarà 15 euros. A partir de llavors hauran de desemborsar 24 euros, mentre que la tarifa per utilitzar les bicicletes un semestre ascendirà a 15 euros, la trimestral serà de nou euros i la mensual costarà quatre.

El ple de Cort de juliol va aprovar les tarifes, però el cobrament als usuaris es retardarà fins a desembre a causa que l’Institut Municipal d´Informàtica (IMI) “ha hagut de programar un nou sistema informàtic per poder pagar amb la targeta ciutadana i aplicar el descompte de 15 euros a tots aquells que es donin d’alta abans de juny”, tal com va detallar ahir el regidor de Mobilitat. Hi haurà un retard en la creació d’ abonaments per a turistes, que seran de tres o cinc dies, i costaran 9 i 12 euros, respectivament. Aquestes tarifes s’oferiran després que entrin en funcionament els abonaments per a residents, però abans que comenci la propera temporada turística”, va indicar Vallejo.

Actualment, hi ha gairebé 22.000 persones inscrites al servei de Bicipalma, encara que el responsable polític de les bicicletes públiques calcula que únicament un 10% dels usuaris se sumarà al sistema de pagament, és a dir, al voltant de 2.000 persones.

Si tots ells es donessin d’alta en el bo anual aquest primer any, que té una tarifa especial de 15 euros “com a mesura de foment del servei”,  l’Ajuntament s’embutxacaria uns 30.000 euros per aquest concepte. A això s’han d’afegir 36.000 euros per la publicitat instal·lada en les rodes posteriors de les bicicletes.

Per motius pressupostaris, el regidor de Mobilitat creu que és “impossible” l’expansió d’aquest transport públic a pedals, encara que per contra qualifica de “inviable” aquest servei a curt termini, perquè és deficitari si no s’incrementa el nombre de cicles i estacions pels barris.

Diario de Mallorca

Posted octubre 6th, 2012 by pedalejant and filed in Palma
Tags:

2 Responses to “Bicipalma començarà a cobrar al desembre i augmentarà el nombre de bicicletes”

  1. Jesús escrigué:

    A dia d’avui, de les 200 inicials, no queden més de 40-50 bicicletes en servei. Basta fer una volta per Palma al vespre per comprovar que rara és l’estació que té més de 2-3 bicis. També es poden comprovar les xifres en temps real a la web, basta sumar.

    Bicipalma està morint lentament, ja veurem si la conversió a pagament és la via de la supervivència, o directament el cop definitiu.

  2. Eloy escrigué:

    Jesús, te donc la raó absolutament. S’altre dia vaig arribar a visitar fins a 3 estacions cercant bicicleta. N’hi ha poques, i les que hi ha anclades moltes estan mal anclades. És una pena que s’estigui morint es servei, però també tenc esperança que quan sigui de pagament es vegin les estacions més plenes! a veure què passarà amb tot això!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.