Blanquerna, un fracàs?

blanqenna antic

Enredera queda aquell antic carrer Blanquerna, ja convertit en el primer eix cívic de Palma. Molta fou la polèmica, però finalment s’arribà a un acord per tal de tirar endavant un projecte. Un projecte descafeïnat, que encara permetia el trànsit de vehicles i l’estacionament a un dels laterals, alhora que es guanyava espai per al vianant i un carril bici.

Ara però, és el moment d’avaluar-ne el resultat. A primer cop d’ull, destaca la millora substancial de l’aspecte, nou i uniforme, del trespol. En segon lloc ens arriba una sensació de major amplitud, més llibertat de moviment, i alhora de caos. Això es degut a la falta de límits clars, un carril bici escassament marcat, i tot a una mateixa altura. L’espai dedicat a l’estacionament de cotxes està plenament ocupat, i alguns cotxes i furgonetes no dubten en envair l’espai que no els pertoca, obstaculitzant el carril bici.

blanquerna

Ens podem plantejar vàries solucions, si bé la més efectiva i fàcil seria la supressió total del transit motoritzat, exceptuant garatges particulars. L’altra solució seria delimitar clarament els diferents usos, amb posada de pilons si és necessari, i un control estricte.

Entrada publicada per pamboli

Posted febrer 22nd, 2010 by Joan Lladó and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.