Els usuaris del Bicipalma augmenten un 12 per cent en un mes

Els usuaris del Bicipalma de pagament han augmentat en un 12 per cent des que es va engegar a mitjans desembre. Aquest servei de bicicleta pública va ser gratuït fins al passat 18 de desembre quan va començar a ser obligatori abonar una taxa de 15 euros durant el primer any. En aquesta data es van inscriure 2.200 ciutadans mentre que fins al 16 de gener estaven apuntats 2.506 usuaris. Segons el departament de Mobilitat l’usuari donat d’alta ha passat de fer tres trajectes per setmana a 18 i destaca un augment del nombre de ciutadans que fan servir aquest servei els dies laborables, en concret, de les 7 a les 10 de matí i de les 13 a les 16 hores.

El regidor de Mobilitat i president de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Gabriel Vallejo, indica que aquest increment demostra que es tracta d’un mitjà de transport públic alternatiu i sostenible. Segons Vallejo s’ha produït una disminució del mal ús d’aquest servei com succeïa quan era gratuït. Les estacions de Bicipalma més utilitzades són les de plaça París, plaça Espanya, Jacint Verdaguer-Balmes i plaça Madrid.

El primer any els inscrits abonaran 15 euros anuals i a partir de 2014 hauran de desemborsar 24 euros a l’any. L’Ajuntament ha aplicat aquesta tarifa reduïda durant 2013 per animar als ciutadans al fet que s’apuntin al servei. Cort espera recaptar més de 30.000 euros. En l’actualitat estan operatives 28 estacions a la ciutat. Des del passat 18 de desembre hi ha 115 bicis noves en circulació que se sumen als 92 cicles que podien trobar-se quan eren gratuïtes.

Font: Diario de Mallorca

Posted gener 18th, 2013 by pedalejant and filed in Palma, tot sobre bicis

One Response to “Els usuaris del Bicipalma augmenten un 12 per cent en un mes”

  1. luis imperiale escrigué:

    estupendo! ahora solo falta que pongan mas anclajes en la plaza paris y que lo hagan llegar al ocimax (que la ctra de valldemossa ya tiene carril bici).

    De paso podrian vigilar a toda la gente que tiene bicicletas robadas del bicipalma por la zona ocimax, que ya he contado media docena minimo.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.