9.000 ciclistes participen a la Diada de Sant Sebastià

Diario de Mallorca

Palma acollí ahir la Diada Ciclista de Sant Sebastià 2013, una de les proves esportives i d’oci més emblemàtiques i populars de la ciutat i que enguany ha reunit 9.000 ciclistes, tres mil menys que el 2012, segons informaren fonts municipals. I encara que se n’ha reduït el nombre de participants, el que no decaigué, en canvi, fou l’esperit reivindicatiu. Alguns ciutadans aprofitaren per escridassar el batle de Palma, Mateu Isern, quan en donà la sortida i tallà la cinta. En aquell moment, se sentiren crits de “¡Chorizos!” en contra de la corrupció i protestes per la supressió dels carrils bici. La reivindicació arribà també de la mà dels nombrosos ciutadans que lluïren camisetes verdes de Crida amb l’embut en defensa de l’escola pública, ara molt malmesa a causa de les retallades aplicades pel Govern popular de Bauzá.

Allò cert, però, és que la diada va ser una festa. Hores abans de començar, milers de ciclistes s’amuntegaven a les places de Santa Eulàlia i Cort i en carrers adjacents esperant l’inici de la prova. Per amenitzar l’espera dels ciclistes, el cantautor Jaume Anglada va interpretar les seves cançons a la plaça de Cort.

Com en edicions anteriors, els participants aprofitaren la cita ciclista per mostrar un ric repertori de disfresses i bicicletes engalanades amb diversos motius festers. Després de la sortida, els ciclistes varen recórrer diversos carrers de Palma en un circuit controlat per la Policia Local fins a arribar a l’esplanada de Son Moix.

Font. Diari de Balears

Posted gener 21st, 2013 by pedalejant and filed in Palma

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.