L’EMT tendrà una ´app´ per saber quan passarà el bus.

La interactivitat arribarà en breu als autobusos de Palma. L’Empresa Municipal de Transports (EMT) està preparant una aplicació per conèixer en temps real on està l’autobús i quant temps falta perquè arribi a la parada.

La intenció és que la mateixa informació que ara apareix en els panells informatius de les marquesines pugui visualitzar-se en els telèfons mòbils. D’aquesta manera, els usuaris del transport públic podran veure sobre el mapa de Ciutat quin autobús està més prop de la seva parada i quant minuts els falten per a la destinació.

El regidor de l’àrea de Mobilitat, Gabriel Vallejo, va confirmar aquest projecte, encara que de moment no va voler facilitar moltes dades addicionals, ja que l’app es troba en una fase molt primària. El que sí va confirmar el regidor és que l’aplicació de proves –coneguda amb el nom tècnic de beta– podria estar llista cap al mes de juny.

Vallejo va agregar que serà una aplicació gratuïta que es descarregarà d’internet. Quant a les plataformes, l’edil popular va manifestar que “està previst que surti una versió per Android i, segurament, una altra per iPhone”.

A més de l’aplicació per a telèfons mòbils, l’EMT inclourà un apartat a la seva pàgina web (www.emtpalma.es) en el qual també es podrà visualitzar la informació en temps real. Tant l’app com l’apartat de la web suposen una innovació a l’anterior sistema d’informació en temps real, que implica enviar un missatge de text de mòbil (SMS) amb el nombre de línia i les dades de la parada. Aquest missatge no és gratuït, ja que es factura amb la tarifa normal de SMS de cada companyia.

Aquesta és la segona ocasió en què l’EMT de Palma anuncia un projecte per oferir informació gratuïta en temps real dels autobusos a través de la web. La primera vegada va ser en 2007, quan Álvaro Gijón presidia l’empresa pública. Llavors la iniciativa implicava només un portal en la web, ja que el món de les aplicacions mòbils era encara incipient. Finalment, aquella iniciativa de la legislatura de Catalina Cirer va quedar en l’oblit i només es van instal·lar nous panells informatius en les marquesines.

Que les empreses públiques d’autobusos tenguin aplicacions per a mòbils és una idea molt estesa en la resta d’Espanya i a l’estranger. A nivell nacional n’hi ha, per exemple, a Barcelona, Madrid, Bilbao, València o Màlaga.

No totes tenen serveis d’informació en temps real, encara que sí inclouen la possibilitat de consultar els mapes del servei, de conèixer quin és la parada més propera i quines línies passen per ella, quin és la freqüència de pas i el trajecte d’una línia, o quin és la combinació d’autobusos més ràpida per arribar d’una direcció a una altra.

Font. Diario de Mallorca

Posted març 7th, 2013 by pedalejant and filed in Palma

One Response to “L’EMT tendrà una ´app´ per saber quan passarà el bus.”

  1. Jesús escrigué:

    Com funcioni igual de bé que el servei actual d’informació per SMS, estam arreglats. Ho hauré emprat una dotzena de vegades, i la resposta sempre és “sense informació disponible”.

    Pentura només funciona el servei per a aquelles aturades que tenen pantalleta, però en aquest cas no sé quina necessitat tenc de rebre la informació al mòbil.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.