Palma és la segona ciutat d’Espanya amb més congestió de trànsit

TomTom ha anunciat els resultats del seu Congestion Index 2012, que mesura la congestió de trànsit en 161 ciutats dels cinc continents, i la compara amb els nivells de congestió de 2011. L’informe mostra que Palma és la segona ciutat més congestionada d’Espanya, i ocupa el lloc 51º al rànquing europeu. La ciutat amb més trànsit del món, segons aquest estudi, és Moscou.

De mitjana, els temps de trajecte a Palma són un 16% majors que quan el trànsit a la ciutat flueix lliurement. Els pitjors dies són, en general, els dimarts a l’hora punta del matí i els dilluns l’horabaixa. A causa de tot això els conductors han tengut retards d’uns 14 minuts per hora de mitjana en els seus desplaçaments a les hores punta. En total, un conductor que realitza trajectes d’uns 30 minuts per arribar al seu lloc de feina, pot haver perdut fins a 43 hores a l’any en embussos.

“L’Índex de Trànsit de TomTom ens mostra una visió detallada de la situació dels embussos a les principals ciutats”, explica Ángel Sevillano, director general de TomTom a Espanya. “El nostre coneixement detallat de tota la xarxa de carreteres, ajuda a empreses i governs a prendre decisions més informades sobre com abordar i evitar la congestió del trànsit. A més, ajuda als conductors a arribar a les seves destinacions de forma més ràpida i segura: està comprovat que l’ús a gran escala de TomTom Traffic té el potencial d’alleujar la congestió en ciutats i àrees urbanes, a desviar als conductors d’aquestes zones de trànsit”.

L’Índex de Trànsit de Tomtom és el baròmetre més precís de la congestió en àrees urbanes. Aquest índex es basa exclusivament en dades reals de temps de trajecte recollits per vehicles que circulen per tota la xarxa de carreteres. La base de dades de trànsit de TomTom conté més de 6 bilions de mesuraments de dades i creix a una mitjana de 5.000 milions de dades més cada dia. L’Informe complet sobre Congestió de Trànsit de TomTom, que inclou dades per continent i per ciutat, pot trobar-se a http://www.tomtom.com/congestionindex

Rànquing de les 10 ciutats espanyoles amb més trànsit al 2012.

 

Rànquing de les ciutats europees amb més trànsit.

 

Font.  Mallorca Diario i Estudi TOMTOM

Posted abril 5th, 2013 by pedalejant and filed in Palma, Resta del món

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.