La Federació reclama respecte als ciclistes en carretera per evitar més accidents

El president Arturo Sintes demana una major conscienciació en l’educació vial

L’últim accident de circulació en el qual un ciclista ha estat atropellat en les carreteres de la illa per un vehicle a motor ha motivat una nova trucada del president de la Federació de Ciclisme dels Illes Balears, Arturo Sintes, perquè se’ls tingui més en compte a a l’hora de circular. «La gent entén que ha d’esperar al moment adequat per avançar quan en la carretera es troba amb un tractor davant. Però quan es tracta d’un ciclista no ocorr el mateix. Els conductors fan pitades i li exigeixen que s’aparti ràpid per poder-lo passar. Això ha de canviar». Per a Sintes és necessari treballar més en la conscienciació social perquè els qui vagin amb bicicleta tinguin el respecte que es mereixen.

La creació d’una campanya fa unes setmanes per incidir en la necessitat de respectar una distància d’1,5 metres a l’hora de sobrepassar a un ciclista sembla que no li resulta suficient a Sintes. «Cal ser més sever amb els que condueixen cotxes perquè respectin als ciclistes». Sintes va fer especial recalcament en què la majoria d’accidents en els quals un vehicle a motor atropella a un ciclista el conductor del turisme dóna positiu en el consum d’alcohol, encara que aquest no fos el cas en l’incident del diumenge que va afectar a Casimiro B.R. quan anava amb bicicleta per la carretera general.

El president de la federació balear apunta que hi ha altres aspectes a tenir en compte com seguir al màxim el codi de circulació o aconseguir que les institucions s’encarreguin de tenir uns vorals més amplis perquè els ciclistes puguin pedalar amb menys riscos.

FONT: Última Hora Menorca

Posted abril 17th, 2013 by Stefan Nolte and filed in General

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.