Cort amplia Bicipalma amb quatre noves estacions i 50 bicicletes

Cort ha aprovat l’ampliació de Bicipalma amb quatre noves estacions, que se sumaran a les 28 existents en l’actualitat, 75 nous ancoratges i el subministrament d’altres 50 vehicles de dues rodes.

Paral·lelament, des del departament de Mobilitat de Cort s’iniciaven els treballs amb la finalitat de senyalitzar un quilòmetre més de carril bici que connectarà el ja existent entre les carreteres de Sóller i Valldemossa.

Segons el tinent de batle d’Hisenda i portaveu municipal, Julio Martínez, les actuacions anteriors “són una mostra més del compromís de l’equip de govern amb el foment de sistemes alternatius de transport” i va recordar que en el que portem de mandat ja s’ha destinat gairebé un milió en el servei de bicicleta pública al marge de la inversió inicial inclosa en l’anterior mandat en el denominat Pla E.

Les quatre noves estacions estaran situades al carrer Jacint Verdaguer, el Parc de les Fonts, la plaça Miquel Dolç i l’avinguda Sant Ferran. Es tracta d’unes ubicacions escollides, segons el portaveu municipal amb criteris estrictament tècnics i que responen a la necessitat de donar un millor servei ampliant la població potencial que pot utilitzar-ho.

Per a Martínez, el PP “sempre ha apostat per la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu” i va recordar que el primer sistema de transport públic que utilitzava aquest vehicle de dues rodes va ser implantat quan l’actual tinent de batle de Turisme, Álvaro Gijón, presidia la Societat Municipal d´Aparcaments (SMAP), quan la batlessa era Catalina Cirer.

Des de l’equip de govern es preveu que amb aquesta ampliació es podrà incrementar el nombre d’usuaris que, des que el servei és de pagament, ha quedat reduït als 2.000 actuals, enfront dels 30.000 apuntats quan es va posar en funcionament en període de proves en el passat mandat, reduïts posteriorment a 20.000 usuaris habituals o esporàdics.

El cost d’aquesta actuació és de 91.000 euros cofinançats mitjançant el projecte europeu Civitas Dinamo de mobilitat sostenible.

Pel que fa al nou tram de carril per a bicicletes, tindrà una longitud d’aproximadament 1.000 metres. Parteix del carrer Sant Vicenç de Paül, ocupant part de la calçada situada al costat de la vorera que dóna a l’antic quartell de Son Busquets, la qual cosa permet mantenir totes les places d’estacionament en cordó per a vehicles. Continua pel carrer Orquídia, en la qual se senyalitzarà el carril sobre la vorera continuant de la mateixa forma pel carrer Rector Antoni Ferrer fins a Agnès de Pacs.

A l’anterior carrer el carril es senyalitzarà just al costat de la vorera dels nombres parells fins a arribar a la zona verda de l’antiga presó de la carretera de Sóller, prop de la via de cintura. En aquest punt connectaria amb la vorera de la carretera fins al carril existent.
El pressupost d’aquesta nova actuació ronda els 20.000 euros, que també són cofinançats pel projecte comunitari Civitas.

Font. Diario de Mallorca

Posted juliol 30th, 2013 by pedalejant and filed in Palma

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.